Toerisme Spanje boekt beste cijfers sinds vier jaar

door admin
Toerisme Spanje boekt beste cijfers sinds vier jaar

Volgens de World Hotel Index van SiteMinder, die cijfers analyseert van meer dan 3.500 hotels in heel Spanje, sluit de Spaanse hotelsector 2022 af met de beste cijfers sinds 2019. Op het moment liggen de boekingen maar liefst 123 procent boven de cijfers van 2019 en overklassen ze de boekingscijfers van voor de pandemie.

Spanje overstijgt andere populaire vakantielanden

De World Hotel Index bekijkt niet alleen de resultaten van hotels in Spanje, maar van bijna alle landen ter wereld. Zo blijkt de toeristische sector in Spanje ruim boven de gemiddelde mondiale stijging van 101,66 procent uit te komen. De Spaanse hotelsector overklast ook andere populaire landen zoals Portugal (stijging van 121,2 procent) en het Verenigd Koninkrijk (stijging van 108 procent).

Wanneer alle boekingen van Spaanse hotels worden bekeken, blijkt dat iets meer dan de helft van de reizigers uit Spanje zelf komt. Dit is volgens SiteMinder een teken van de herwonnen belangstelling om weer te gaan genieten van vakanties na jaren van pandemie.

Spanje gewild om 2023 in te luiden

De trend van het boeken op het laatste moment lijkt voorlopig niet te veranderen. Veel Spanjaarden blijven hun boekingen tot het laatste uitstellen. 60 procent van de boekingen vindt namelijk pas twee weken voor vertrek plaats. Bovendien wordt momenteel een van de vijf boekingen gemaakt voor een tripje tussen 28 december en 10 januari, een gewilde tijd voor de Spanjaarden om er nog even op uit te gaan.

In een eerder artikel bleek Spanje ook al favoriet tijdens oud en nieuw. Volgens Jetcost.es behoren Palma de Mallorca, Alicante, Barcelona, Málaga, Madrid en Tenerife tot de meest gezochte bestemmingen voor deze periode.

Dit vind je misschien ook leuk