Top 10 skigebieden in Spanje

door admin
Top 10 skigebieden in Spanje

Skiresort.info heeft een lijst samengesteld met de beste skigebieden in Spanje. Hun toptip voor de beste skigebieden in Spanje is La Molina/Masella – Alp2500. Dit station krijgt 4,3 van de 5 sterren. De grootste skigebieden bieden tot 165 kilometer piste, zoals Baqueira/Beret. De hoogste skigebieden in Spanje reiken tot een hoogte van 3.282 meter (Sierra Nevada – Pradollano). Verder is skigebied La Molina/Masella – Alp2500 ook gekozen voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. 

Hier volgt de top 10 van beste skigebieden in Spanje. Als je meer wilt weten over de andere, klik dan hier

La Molina/Masella – Alp2500

Op nummer 1 staat met 4,3 van de 5 sterren La Molina/​Masella – Alp2500 in Girona, Catalonië. Het skigebied ligt in de provincie Gerona (Catalonië). Voor skiën en snowboarden zijn hier 145 km aan pistes beschikbaar. Wintersporters worden vervoerd met 33 liften. En het skistation ligt tussen de hoogtes van 1.616 en 2.537 meter.

Alp 2500 combineert de wintersportgebieden Masella en La Molina. La Molina is het oudste skigebied van Spanje. Hier werd in 1943 de eerste skilift in gebruik genomen. Er zijn pistes van alle moeilijkheidsgraden om te skiën en snowboarden. Deze zijn voornamelijk toegankelijk via stoeltjesliften. Het skigebied ligt op ongeveer twee uur rijden van Barcelona.

Baqueira/Baret

Nummer twee ligt eveneens in Catalonië. Het skigebied Baqueira/​Beret ligt in Val d’Aran (Catalonië, Lleida). Voor skiën en snowboarden zijn er 165 km aan pistes en 5 km aan skiroutes beschikbaar. De gasten worden vervoerd door 36 liften. Het wintersportgebied ligt tussen de 1.500 en 2.610 meter hoogte.

Het skigebied Baqueira Beret is een van de bekendste in Spanje. Het is ook een van de grootste en beste skigebieden in de Pyreneeën. Het strekt zich uit over Baqueira, Beret en Bonaigua. De hellingen bij Bequeira Beret zijn voornamelijk toegankelijk met moderne stoeltjesliften. Vanwege de sneeuwzekere ligging begint het skiseizoen meestal in november en duurt tot eind april. Skivakantie accommodaties zijn vooral te vinden in het dorp Baqueira.

Formigal

Op nummer 3 reizen we naar de provincie Huesca (Aragón). Voor skiën en snowboarden zijn er 143 km aan pistes en 21 liften beschikbaar. Het wintersportgebied ligt tussen de 1.501 en 2.265 meter hoogte.

Het skigebied Formigal is een van de beste en modernste van heel Spanje en de Pyreneeën. Het strekt zich uit over de vier met elkaar verbonden valleien van Tres Hombres-Sextas, Izas-Sarrios, Anayet en Portalet. Voor elk niveau skiër is hier wat wils en de pistes variëren van zeer licht tot extreem stijl en freeride-gebieden. Skigebied Formigal ligt direct aan de Frans/Spaanse grens in het westelijke deel van de Pyreneeën.

Cerler

Op nummer 4 staat het volgende skigebied in de provincie Huesca: Cerler. Voor skiën en snowboarden zijn er 80 km aan pistes e 20 liften beschikbaar. Het wintersportgebied ligt tussen de 1.500 en 2.630 meter hoogte.

Het grootste deel van het skigebied van Cerler ligt boven de 2.000 meter. De liften bieden toegang tot verschillende toppen rond de Pico Cerler in het centrum. Alle hoofdverbindingen zijn via stoeltjesliften ook met elkaar verbonden. Hellingen van alle moeilijkheidsgraden bevinden zich in overwegend open terrein boven de boomgrens.

Sierra Nevada

Halverwege de top tien vinden we op nummer 5 de welbekende Sierra Nevada. Het skigebied Sierra Nevada – Pradollano ligt in de provincie Granada (Andalusië). Voor skiën en snowboarden zijn er 106,8 km aan pistes en 21 liften beschikbaar. Het wintersportgebied ligt tussen de 2.100 en 3.282 meter hoogte.

Boí Taüll

Terug in Catalonië vinden we nummer 6 op de lijst. Het skigebied Boí Taüll ligt in de provincie Lleida (Catalonië). Voor skiën en snowboarden zijn er 45 km aan pistes en 11 liften beschikbaar. Het wintersportgebied ligt tussen de 2.035 en 2.751 meter hoogte.

Panticosa

Nummer 7 ligt in Huesca (Aragón). Via 10 liften kunnen skiërs en snowboarders zich laten vervoeren naar 35 km aan piste. Het wintersportgebied ligt tussen 1.146 en 2.204 meter hoogte.

Espot Esqui

Het skigebied Espot Esqui ligt in de provincie Lleida (Catalonië). Voor skiën en snowboarden zijn er 25 km aan pistes en 3 liften beschikbaar.  Het wintersportgebied ligt tussen de 1.510 en 2,291m.

Candanchu

Het skigebied Candanchú ligt in de provincie Huesca (Aragon). Voor skiën en snowboarden zijn er 50 km aan pistes en 11,2 km aan skiroutes beschikbaar. 24 liften vervoeren de gasten. Het wintersportgebied ligt tussen de hoogtes van 1.514 en 2.236 meter.

Astun

Als laatste, maar zeker niet de minste op deze lijst van de top 10 beste skigebieden in Spanje, staat Astún in Huesca (Aragón). Met 12 liften kunnen wintersporters de 39,9 km aan pistes bereiken en 10,1 km aan cross country skiroutes. Het wintersportgebied ligt tussen de 1.655 en 2.272 m hoogte.

Bekijk ook: Wintersport in Spanje special

Dit vind je misschien ook leuk