Topoverleg van lokale burgemeesters Costa del Sol over watervoorziening

door admin
Topoverleg van lokale burgemeesters Costa del Sol over watervoorziening

De 25 belangrijkste gemeenten in de provincie Malaga kampen namelijk met dezelfde soort problemen op het gebied van watertekorten, gebrek aan efficiënt openbaar weg- en spoorvervoer en woningproblemen, onder andere. Met deze gemeenschappelijke problemen als uitgangspunt kwamen de burgemeesters onlangs bijeen op uitnodiging van de burgemeester van Malaga stad, Francisco de la Torre. Het doel was om een gezamenlijk front te vormen en te pleiten voor de benodigde investeringen van zowel de Junta de Andalucía als de Spaanse regering.

Aanpakken van de gevolgen van droogte

De krant SUR vroeg aan deze burgemeesters wat hun grootste investeringseisen zijn en wat zij zien als de belangrijkste tekortkomingen van de provincie Malaga. Het aanpakken van de gevolgen van de langdurige droogte kwam als eerste naar voren. Er zou meer haast gemaakt moeten worden met het bouwen van ontziltingsinstallaties om zeewater om te zetten in drinkwater en water voor het irrigeren van landbouw.

Verbeteringen weg- en spoorverbindingen

Een aantal burgemeesters gaf ook aan verbeteringen te willen zien in weg- en spoorverbindingen. Deze omvatten het al decennia oude, maar nog steeds niet gerealiseerde kustspoorproject. De burgemeesters zien graag een verlenging van het Cercanías-spoornetwerk van korte afstandsverbindingen dat nu Malaga verbindt met Fuengirola en met Alora. De wens is dat burgers de trein kunnen nemen tussen Nerja en Estepona. 

Dit vind je misschien ook leuk