Torremolinos zet in op traditionele winkels in de stad

door admin
Torremolinos zet in op traditionele winkels in de stad

Het plan van het stadsbestuur mikt niet alleen op het creëren van aangenamere en toegankelijkere winkelstraten, maar ook op het bijscholen van winkeliers op het gebied van talen en digitale vaardigheden.

Dit initiatief wordt medegefinancierd door het Herstelplan van het Ministerie van Industrie, Handel en Toerisme. Eén van de geplande projecten is het verbeteren van de toegankelijkheid van de Cuesta del Tajo door de huidige leuningen van een trappenpartij te vervangen.

Daarnaast zullen er op de boulevard van La Carihuela schaduwdoeken worden geplaatst. Ook komt er een zogenaamd ‘klimaatschuilplaats’, een schaduwrijke rustplek tussen de winkels voor bezoekers die even willen pauzeren.

De burgemeester van Torremolinos, Margarita del Cid, legde uit dat er meer afvalinzamelingspunten zullen worden geplaatst in toeristische gebieden, evenals een groter aantal recyclebakken. “Waar veel winkels zijn, zijn ook veel mensen. Daarom is het belangrijk om ook aan de vraag te voldoen op het gebied van afvalverwerking,” zei ze.

Versterking van concurrentiepositie

Voor de winkeliers zelf zullen er online taalcursussen en digitale vaardigheidstrainingen beschikbaar worden gesteld. Del Cid benadrukte het belang van deze vernieuwingsbeweging: “Dit is een stap die gericht is op een radicale vernieuwing van de commerciële activiteit in Torremolinos, waarbij zowel de esthetische verbetering als de concurrentiepositie wordt versterkt.”

Het plan krijgt de naam ‘Bevordering van digitalisering en concurrentievermogen voor kleine bedrijven in toeristische gebieden’. Het omvat ook investeringen in tools om de promotie van de handel in Torremolinos via de toerismewebsite van de stad te verbeteren.

Een andere cruciale tool die zal worden geïmplementeerd, gaat informatie verschaffen over de drukste tijden en gebieden, evenals het profiel van de klanten. Deze informatie zal de winkeliers helpen om hun aanbod aan te passen aan de vastgestelde trends en behoeften.

Lees ook: Waarom is het zand op de stranden van Málaga zo donker en stoffig?

Dit vind je misschien ook leuk