Tren del Quijote: Reis door de wereld van de dolende edelman

door admin
Tren del Quijote: Reis door de wereld van de dolende edelman

Deze treinreis, die op 2 december 2023 beschikbaar is, biedt een unieke ervaring en neemt reizigers mee door de regio La Mancha, bekend van de avonturen van de beroemde dolende edelman Don Quijote.

De reis vanuit Madrid

De ‘Tren del Quijote’ vertrekt vanaf het station Madrid-Chamartín Clara Campoamor om 09:23 uur, met een tussenstop bij Madrid Atocha om 09:41 uur. Vervolgens arriveert de Quichot-trein om 11:12 uur in het ‘hart van La Mancha’: Alcázar de San Juan. Deze stad is diep geworteld in de geschiedenis en cultuur van La Mancha.

Reizigers genieten gedurende een dag van een bezoek aan de Old Station Inn, het Grand Prior Paleis-complex, het Casa del Hidalgo Museum en de windmolens. Daarnaast kunnen ze een wijnhuis bezoeken met proeverij.

Na een dag vol ontdekkingen in Alcázar de San Juan, vertrekt de trein om 19:25 uur weer terug naar Madrid. Reizigers komen om 21:09 weer aan in de hoofdstad. Deze tijden maken het mogelijk voor bezoekers om een volledige dag te genieten van de rijke culturele en historische schatten van de regio. 

Een retour inclusief bovengenoemde bezoeken kost 50 euro voor volwassenen en 20 euro voor kinderen tot 14 jaar. 

Alcazar de San Juan

De stad Alcázar de San Juan gaf Cervantes de eretitel ‘Hijo Predilecto’ (favoriete zoon). Een titel die gemeentes toekennen aan een persoon die er geboren is als teken van dankbaarheid en erkenning van diens professionele en menselijke waarden. Cervantes werd niet in Alcazar geboren, maar er wordt beweerd dat hij werd gedoopt in de kerk van Santa María la Mayor. De windmolens die je vanaf hier ziet, en de straten vol geschiedenis, nemen je fantasie mee op een reis terug in de tijd. Het Hidalgo Museum huis en het bezoekerscentrum van Cervantes zijn een bezoek waard.

Tren de Cervantes naar Alcala de Henares

Afgelopen zomer kwam Renfe met een vergelijkbaar initiatief. Dit keer was het de Cervantes trein die de reizigers van Madrid naar Alcala de Henares bracht. In de trein waren acteurs aanwezig die hun eer betoonden aan het werk van Miguel de Cervantes. Aangekomen op hun bestemming konden reizigers genieten van een rondleiding door het culturele erfgoed van de stad.

Ter gelegenheid van de 25e verjaardag van zijn aanwijzing als UNESCO-werelderfgoed werd deze treinreis naar Alcala de Henares opgezet. De stad is de geboorteplaats van Miguel de Cervantes, en de Tren de Cervantes nodigde bezoekers uit om zijn literatuur te ervaren en de straten, architectuur, monumenten en gastronomie van de stad te verkennen. 

Lees ook: Mysterie rond schepper van Don Quichot vermoedelijk opgelost

Dit vind je misschien ook leuk