TUI fly Belgium vernieuwt vloot voor vluchten naar Spanje

door admin
TUI fly Belgium vernieuwt vloot voor vluchten naar Spanje

Dat zegt Marco Ciomperlik, Head of Airines bij TUI Group. TUI fly Belgium, de luchtvaartmaatschappij die behoort tot de gigant TUI Group vergroot haar engagement ten opzichte van de Braziliaanse vliegtuigfabrikant. De maatschappij blijft de vloot vernieuwen die ze momenteel gebruikt om België te verbinden met de genoemde Spaanse bestemmingen. 

De luchtvaartmaatschappij zal voor het eerst de Embraer E195-E2 incorporeren en doet dat samen met de grootste eigenaar van commerciële vliegtuigen ter wereld, het Ierse AerCap Holding. Met dit bedrijf is een leaseovereenkomst -long-term lease- getekend voor drie van deze vliegtuigen met een configuratie met één gangpad en 136 stoelen. De levering is gepland voor de periode tussen maart en mei 2023.

Alles wijst erop dat deze integraties de 4 Embraer E-Jet E190 zouden kunnen vervangen, die de luchtvaartmaatschappij momenteel ook onder leasecontract gebruikt. De toestellen zijn gemiddeld 7 tot 10 jaar oud. De dekken momenteel routes van Antwerpen, Oostende en Brussel naar continentale Spaanse bestemmingen zoals Alicante, Malaga en Murcia, maar ook naar andere bestemmingen zoals Tanger en Nador (Marokko). Bovendien worden deze toestellen in het zomerseizoen ook gebruikt om reizigers naar Mallorca en Ibiza te brengen.

Marco Ciomperlik, hoofd luchtvaartmaatschappijen bij TUI Group, heeft het belang benadrukt van de toevoeging van de E195-E2 aan TUI fly Belgium, de op één na grootste luchtvaartmaatschappij van België. “Op korte en middellange afstanden is het nieuwe vliegtuig het meest efficiënte op de markt. Hij verbruikt minder brandstof, heeft een grotere actieradius, is 50% stiller en stoot een derde minder kooldioxide uit”, benadrukte hij.

Hij onthulde bovendien dat het vliegtuig vooral vanuit Antwerpen zal opereren, vanwaar het “naar verder weg gelegen luchthavens zal vliegen” om op die manier te kunnen uitbreiden naar nieuwe vakantiebestemmingen.

Dit vind je misschien ook leuk