Twee gestolen Dalí schilderijen onderschept in Barcelona

door admin
Twee gestolen Dalí schilderijen onderschept in Barcelona

Zij worden verdacht van het plegen van inbraken in appartementen waarbij de doeken en andere spullen van waarde werden ontvreemd. Ook arresteerde de politie twee andere personen die zouden hebben meegewerkt aan de ontvangst en vervoer van het gestolen materiaal. Bovendien hebben agenten in een andere politieoperatie meer dan 500 vervalste reproducties onderschept.

Bekijk ook: Spaanse vrouw claimt dochter van Salvador Dalí te zijn

Dit is verklaard door het hoofd van de afdeling Onderzoek naar Criminaliteit (DIC) van de Mossos d’Esquadra, de sergeant van de historische erfgoedeenheid van de Mossos d’Esquadra en de directeur van de Dalí Museums, Montserrat Aguer.

Drie broers

Volgens hun uitleg begon het onderzoek in januari 2022, toen de Catalaanse politiedienst op de hoogte werd gebracht van de diefstal van twee werken van Dalí uit een appartement in het district Sarrià-sant Gervasi in Barcelona. Agenten zijn er nu in geslaagd om de vermeende daders van deze zaak te identificeren. Het gaat om drie broers uit Barcelona en Sant Cugat del Vallès (Barcelona) die handelden in goederen met een hoge koopkracht. Zij maakten gebruik van de wetenschap dat eigenaren in het weekend niet in hun appartementen waren. 

Werk naar Portugese koper en Chinese ondernemers

Afgezien van geld en juwelen zijn de twee kunstwerken uit de eetkamer ontvreemd. Vreemd is wel dat in dit appartement ongeveer 20 kunstwerken van waarde aanwezig waren en de dieven alleen de twee Dalí-werken hebben meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat de vermeende dieven van plan waren de werken aan een Portugese koper te verkopen en later aan Chinese ondernemers gevestigd in Catalonië.

In een opslagruimte van de criminelen ontdekten de agenten naast werken van Dalí vijf grafische werken van onder andere Joan Miró en 55 horloges. De verdachten zijn voorgeleid aan de rechter die hun preventieve detentie eiste. 

(Bron: El Confidencial)

Dit vind je misschien ook leuk