Twee lichamen gevonden voor de kust van Fuengirola

door admin
Twee lichamen gevonden voor de kust van Fuengirola

Opvarenden van boot hebben dinsdag twee lichamen gevonden in de zee ongeveer acht mijl uit de kust van Fuengirola. De ontdekking valt samen met het moment dat er wordt gezocht naar de twee vrienden – van Argentijnse afkomst – die afgelopen zondag gingen peddelsurfen op de stranden van La Misericordia, in Málaga.

Op dit moment suggereren de eerste aanwijzingen van de gerechtelijke politie van de Guardia Civil dat de lichamen die dinsdag zijn gevonden niet die van de twee mannen zijn die in Málaga verdwenen. Een van de verklaringen is dat de lichamen die nu zijn gevonden gekleed zijn, terwijl de twee mannen die zondag verdwenen nauwelijks kleren droegen. De fysieke kenmerken komen ook niet overeen met de gedetailleerde beschrijving van Manuel en Maxi, 29 en 34 jaar oud, die nog steeds vermist zijn.

Afgelopen maandag om 18.43 uur werd de peddelsurfplank van deze vermiste mannen aangetroffen door een zeilboot, 15 mijl ten zuidoosten van Málaga. Reddingsdienst Salvamento Maritimo bracht de plank naar Málaga. Dinsdag ging de zoektocht naar de Argentijnse mannen door, met helikopters en boten van het Rode Kruis en de Guardia Civil. Ook worden er nog steeds waarschuwingen gegeven aan schepen die in het gebied varen.

Het zoekgebied is gespecificeerd vanaf het gebied waar de surfplank afgelopen maandagmiddag werd gevonden, 15 mijl ten zuidoosten van Málaga. Het wordt bepaald door het drijfproces. Het Centro de Tarifa coördineert de zoektocht sinds het alarm afgelopen maandag rond 03.15 uur werd ontvangen. Een particulier meldde bij noodnummer 112 twee vrienden rond 07.20 uur ’s ochtends op een peddelsurfplank vanaf het Misericordia-strand naar de zonsopgang wilden gaan kijken, maar niet waren teruggekeerd.

Dit vind je misschien ook leuk