Twee vrouwen in Spanje opgepakt wegens beroven van twee Nederlanders

door admin
Twee vrouwen in Spanje opgepakt wegens beroven van twee Nederlanders

De vrouwen van 24 en 27 jaar oud goten drugs in de glazen van de twee Nederlanders die ze hadden ontmoet op een feestje in Marbella aan de Costa del Sol. Met de belofte lekkere cocktails voor ze te maken, vergezelden de vrouwen de twee toeristen naar hun vakantieappartement in dezelfde plaats. Toen de Nederlanders de volgende dag wakker werden, waren ze versuft en misten ze onder meer kleding, geld en hun mobiele telefoons ter waarde van in totaal 9.000 euro.

De vrouwen zijn nu, maanden later, gelokaliseerd door de Nationale Politie in de Valenciaanse gemeente Chiva en de stad Benidorm in Alicante. Ze zitten nu vast. Het onderzoek begon afgelopen april nadat de twee jonge toeristen aangifte hadden gedaan van de beroving.

Benzodiazepinen

Volgens politiebronnen geciteerd in verschillende Spaanse media verstrekten de slachtoffers samen met de gerapporteerde feiten de resultaten van klinische tests, uitgegeven door een ziekenhuis, die vergiftiging door benzodiazepinen bevestigden.

De agenten van de eenheid UDEV startten een onderzoek om de feiten volledig op te helderen en waren uiteindelijk in staat de vermeende daders te identificeren. Zij hadden de kust van Málaga verlaten na de beroving van de Nederlanders. De vrouwen zitten nu vast in afwachting van hun berechting.

Dit vind je misschien ook leuk