Tweede huis kopen in Spanje? Aan deze kusten moet je nu zijn

door admin
Tweede huis kopen in Spanje? Aan deze kusten moet je nu zijn

De huidige "gematigde" aanpassing in de huizenprijzen zorgt voor een uitstekend moment om een tweede woning aan te schaffen. Dit wordt bevestigd in een rapport van een groot Spaans vastgoednetwerk, dat de huidige situatie ziet als een "gouden kans&am

Het vastgoednetwerk is Donpiso en in de krant El Economista benadrukt woordvoerder Emiliano Bermúdez dat de huidige situatie zowel gunstig is voor verkopers als voor kopers. Daarom is het kopen van een woning volgens experts op dit moment een “schot in de roos”.

“Nu is het moment om te kopen. Voor kopers is het niet de moeite waard om te wachten op verdere prijsdalingen, gezien het risico van toekomstige rentestijgingen. Voor verkopers is het riskant om te wachten aangezien de prijstrend dalend is”, zegt de vastgoeddeskundige.

Waar is het het meest winstgevend?

Dus, waar is het het meest winstgevend om een tweede woning te kopen? Volgens de expert van Donpiso, is de Middellandse Zeekust de favoriet onder kopers in termen van ‘populariteit’. Echter, als het gaat om rendement, zijn de kusten van Catalonië, Valencia, Murcia en de Canarische Eilanden, met Tenerife en Gran Canaria voorop, de meest aantrekkelijke regio’s vanwege de “gunstige prijs-toerisme-verhouding”.

Wat betreft de prognoses voor de tweede woningmarkt, legt het vastgoednetwerk uit dat toerisme de sector heeft geholpen om pre-pandemie cijfers te herstellen.

Stijgende rentetarieve zullen interesse verminderen

“De Spaanse vastgoedmarkt is divers. In sommige gebieden zullen de prijzen dalen, in andere zullen ze stabiel blijven, en in sommige zullen ze zelfs stijgen”, zegt Bermúdez. Hij voegt eraan toe dat “stijgende rentetarieven ook de interesse in het kopen van tweede woningen zullen verminderen”. Hogere hypotheekkosten maken financiering moeilijker, benadrukt hij.

De conclusie is dat “het vakantiesegment al jaren niet meer bovenaan de marktprioriteiten heeft gestaan, aangezien de pandemie mensen ertoe bracht af te zien van niet-essentiële zaken, zoals tweede woningen”. De woordvoerder voegt eraan toe dat “tijdens crises, tweede huizen het eerst worden getroffen. De oorlog heeft niet hetzelfde effect gehad als de pandemie”, aldus de expert.

Dit vind je misschien ook leuk