Twintig ouderen verdwaald en gered bij Granada

door admin
Twintig ouderen verdwaald en gered bij Granada

Een groep van twintig ouderen tussen de 68 en 78 jaar oud is eind oktober gered door de Guardia Civil. De groep was verdwaald in de buurt van Granada in de gemeente Monachil.

Het is de vijfde reddingsactie die de Guardia Civil dit jaar op deze locatie heeft uitgevoerd. Om 15:30 uur op de bewuste vrijdag ontving de Guardia Civil een melding dat een georganiseerde groep wandelaars de weg kwijt was geraakt nabij de top van de Cerro de Huenes. Toen zij probeerden terug te keren naar hun startpunt, verlieten ze het pad, verloren ze het spoor en wisten niet meer verder te gaan.

Coördinatie van de reddingsactie

De bergdienst van de Guardia Civil sprak met de persoon die de waarschuwing had doorgegeven en kwam erachter waar de groep zich ongeveer bevond. Vervolgens gaven de agenten instructies aan de hele groep om terug te keren naar de piek. Eenmaal boven aangekomen moesten ze op hun plek blijven, zodat de Guardia Civil hen gemakkelijk zou kunnen lokaliseren. 

Specialisten in actie

Twee specialisten vertrokken vanaf het commando in een officieel voertuig naar de locatie van de groep. Ze arriveerden bij de Puente de los Siete Ojos, lieten het voertuig achter en gingen te voet verder naar de Cerro de Huenes. Daar waren de wandelaars, “gehoorzaam”, op de agenten aan het wachten. Nadat bevestigd was dat iedereen in goede gezondheid verkeerde, leidde de Guardia Civil hen terug naar de bus die hen naar het gebied had gebracht.

Meerdere reddingsacties op dezelfde locatie

De Guardia Civil heeft aangegeven dat dit niet de eerste en zeker ook niet de laatste reddingsactie was. Twee dagen later raakten twee jongeren van 27 en 30 jaar op dezelfde plek verdwaald. Zij werden gered nadat ze het noodnummer 112 hadden gewaarschuwd. 

Dit vind je misschien ook leuk