Vakantiewoning huren aan het strand deze zomer fors duurder in Spanje

door admin
Vakantiewoning huren aan het strand deze zomer fors duurder in Spanje

De zomer en de vakantie staan voor de deur en de meeste mensen hebben hun vakantie al gepland voor de maanden juli en augustus. Badplaatsen blijven nog altijd een favoriete bestemming voor de zomervakantie. Maar wie van plan is om dit jaar een vakantieverblijf in een badplaats te huren, moet diep in de buidel tasten. Helemaal als het direct aan zee ligt. De kosten zijn zeker met 3,75% gestegen ten opzichte van vorig jaar.  

Het gespecialiseerde woningportaal Idealista heeft een rapport gepubliceerd over de stijging van deze huurprijzen, waarbij het zich baseert op gegevens van de taxatie-, advies- en duurzaamheidsgroep Tecnitasa. Volgens dit laatstgenoemde bedrijf is de gemiddelde stijging in Spanje dit jaar 40 euro per verhuurde week, van 1.016 euro per week in 2002 tot 1.055 euro in 2023. Tecnitasa legt uit dat sinds de zomer van de pandemie, de stijging van de huurkosten meer dan 27% bedraagt, wat neerkomt op 230 euro extra per week.  

Stijgers en dalers

De autonome gemeenschappen waar de prijzen het meest zijn gestegen, zijn de Balearen en de Canarische Eilanden, die het dubbele van het nationale gemiddelde bedragen. Maar ook Galicië en Baskenland springen eruit. Aan de andere kant van het spectrum noteerden Murcia, Cantabrië en Catalonië een jaar-op-jaar stijging van minder dan 3%. 

Dit zijn de duurste locaties

Puerto Banús (Marbella, Málaga)

La Marina de Sotogrande (Cádiz)

Puerto de Santa María (Cádiz)

La Toja (Pontevedra) 

Liencres (Cantabrië) 

Santanyi (Balearen)

Dit zijn de goedkoopste locaties 

Moncófar (Castellón) 

Vinaroz (Castellón) 

El Saler (Valencia)

Calpe (Alicante)

La Colonia (Águilas, Murcia)

Calabardina (Águilas, Murcia)

Dit vind je misschien ook leuk