Van alle vakantiewoningen in Andalusië ligt de helft in de stad Málaga

door admin
Van alle vakantiewoningen in Andalusië ligt de helft in de stad Málaga

Andalusië is al decennia een geliefde vakantiebestemming. Zowel voor Spanjaarden als voor mensen van vele andere nationaliteiten. Die populariteit is duidelijk terug te zien in het brede aanbod van accommodatie in de regio.

Naast talloze hotels, appartementencomplexen, campings en camperplaatsen zijn er ook legio vakantiewoningen te vinden in dit deel van Spanje. Het merendeel daarvan ligt echter in de provincie Málaga en liefst meer dan de helft van alle woningen voor toeristisch gebruik is te vinden in de stad Málaga. Dit terwijl Andalusië vijf provincies telt die aan de kust liggen. 

Bekijk ook: Waar in Spanje vind je de goedkoopste vakantiehuizen?

Volgens gegevens van de Andalusische Vereniging van Toeristische Huizen en Appartementen (AVVA), registreert Andalusië in totaal 92.206 toeristenwoningen. 51.000 daarvan komen overeen met de stad Málaga.
En de trend is dat dit aantal zal stijgen.

Bekijk ook: Gekt op huizenmarkt in de provincie Málaga en Costa del Sol

Volgens de krant Opinion de Málaga is de populariteit van toeristenflats in de stad de afgelopen vier jaar enorm toegenomen. Sinds 2019 is het aanbod van vakantiehuizen in de stad met liefst 25% gestegen, terwijl het aantal hotels slechts met 10% is gegroeid.

Aan de andere kant heeft het ministerie van Toerisme van Málaga erop gewezen dat “toeristische huizen een extra accommodatie vormen voor een specifiek type toeristen die, vanwege de gewenste ruimte of het feit dat ze gezinnen vormen, besluiten hun vakantie in dit formaat door te brengen”.

Gezinnen

Volgens de AVVA bestaat het grootste gebruikersprofiel van toeristenflats uit gezinnen. Carlos Pérez-Lanzac heeft verklaard dat zij ongeveer 60% van de klanten zijn van dit type toeristische accommodatie, dat sneller groeit dan hotels. 

Zo zou de omzet van toeristenwoningen aan het eind van dit jaar 1,8 miljard miljoen euro kunnen bedragen. 

Gemiddeld verblijf in Málaga langer

De voorzitter AVVA legt uit dat er ook een recordaantal overnachtingen is geboekt. Bovendien is de lengte van het gemiddelde verblijf in Málaga hoger dan in de rest van de autonome regio. Pérez-Lanzac: “De economische impact is groter (…). We hebben het in het geval van Malaga over ongeveer 4,8 of 5 nachten en in Andalusië is dat ongeveer 3,7 of 3,8”.

Dit vind je misschien ook leuk