Verdachte van moord in Torremolinos bekent moord op eerdere ex

door admin
Verdachte van moord in Torremolinos bekent moord op eerdere ex

Volgens de regionale vertegenwoordiger van de Spaanse regering, Pedro Fernández, heeft Marco R. voordat hij zijn juridische verklaring aflegde en terwijl hij door politieagenten werd begeleid, bekend dat hij zijn voormalige vriendin Sibora Gagani, die in 2014 verdween, heeft omgebracht. Hij zou vervolgens het lichaam hebben ingemetseld in de muren van het appartement dat ze deelden in Torremolinos in 2014, en daarbij zou hij zuur hebben gebruikt. De destijds 22-jarige Sibora Gagani is sinds juli van dat jaar vermist. Vlak daarvoor zou ze haar relatie met hem hebben verbroken.

Nieuwe doorzoekingen na aanwijzingen van zuur

Na de niet-officiële bekentenis heeft de politie een huiszoeking uitgevoerd in de woning van de verdachte, maar volgens Fernández is het lichaam nog niet gevonden. Hij benadrukte echter dat de politie een nieuwe huiszoeking heeft uitgevoerd op basis van het nieuwe bewijs dat Marco R. heeft verstrekt, waarbij gezocht wordt naar eventuele sporen van chemicaliën die kunnen helpen bij het oplossen van deze zaak.

Voorgeschiedenis van geweld en preventieve maatregelen

Hoewel Marco R. tot nu toe niet officieel is beschuldigd van betrokkenheid bij de verdwijning van Sibora Gagani, loopt er een politie- en strafrechtelijk onderzoek tegen hem. De advocaat van de verdachte heeft aangegeven dat zijn cliënt tijdens zijn verhoor niet specifiek is gevraagd naar deze kwestie en dat het onderwerp van de vermiste ex-vriendin nooit ter sprake is gekomen. Ze benadrukte dat er tot nu toe geen strafbare feiten zijn ten aanzien van de verdwijning van Sibora Gagani, maar dat er momenteel onderzoek wordt gedaan. Ze heeft ook een psychiatrisch en toxicologisch onderzoek van haar cliënt aangevraagd met betrekking tot de dood van Paula.

Onderzoek naar de verdwijning van Sibora Gagani

De politie onderzoekt nu de verdwijning van Sibora Gagani, nadat Marco R. tijdens zijn bekentenis naar haar verwees. Ze zullen alle mogelijke aanwijzingen volgen om te achterhalen wat er met haar is gebeurd. Pedro Fernández benadrukte het belang van een grondig onderzoek om de waarheid achter de verdwijning van Sibora Gagani aan het licht te brengen. Hij merkte op dat de politie alle mogelijke aanwijzingen zal volgen en zal onderzoeken om de zaak op te lossen.

Moord van vorige week in Torromolinos

De verdachte, Marco R., werd vorige week gearresteerd door de Nationale Politie in Torremolinos, enkele uren nadat het levenloze lichaam van Paula was gevonden, met verschillende steekwonden. Buren beweren dat er voorafgaand aan de brute moord een hevige ruzie tussen beiden had plaatsgevonden. Hoewel er geen eerdere meldingen van huiselijk geweld waren tussen het stel, had Paula meer dan drie jaar geleden contact opgenomen met het Andalusisch Instituut voor de Vrouw.

Marco R. stond echter al bekend bij het integrale volgsysteem voor gevallen van gendergerelateerd geweld, bekend als VioGén, vanwege zijn eerdere relaties, waarvan er één zelfs gepaard ging met voorlopige maatregelen.

Dit vind je misschien ook leuk