Verdachte van moord op 8-jarige Mohamed aangehouden

door admin
Verdachte van moord op 8-jarige Mohamed aangehouden

De gearresteerde, Cristian B., werd woensdag op laste van de rechter ingerekend door de Nationale Politie. De politie opende de jacht op de dader na te hebben vastgesteld dat er geen sprake van een ongeval kon zijn geweest. Getuigenverklaringen, forensisch bewijsmateriaal en uitgebreid onderzoek van camerabeelden, leidde tot de arrestatie van verdachte.      

Verdwijning Mohamed

Op zondagavond 18 december ging Mohamed in de buurt van zijn huis een potje voetballen. Hij werd om 20.00 uur voor het laatst gezien door zijn vriendjes. Toen Mohamed om 22.00 uur nog niet thuis was, raakten zijn ouders gealarmeerd. De ongeruste familie besloot de buurt uit te kammen, maar zonder resultaat. Na middernacht gaf vader zijn zoontje als vermist op bij het hoofdbureau van de politie in Ceuta. Vrijwel direct werd een grootschalige zoektocht op touw gezet. 

Lichaam gevonden

Al een dag later, op maandochtend, vond een politieagent het stoffelijk overschot van het jongetje. Zijn lichaam lag tussen wat struiken op een heuvel in de wijk Loma Colmenar, dezelfde wijk waar Mohamed met zijn ouders en drie broers en zussen woonde. Zijn lichaam zat vol blauwe plekken en zijn broek was naar beneden getrokken.

Autopsie bevestigt vermoedens ouders

De autopsie bevestigt de vermoedens van de familie dat er sprake is van een ernstig misdrijf. De jongen moet een zware klap op zijn hoofd hebben gehad met een stomp voorwerp. Waarschijnlijk was dat ook de doodsoorzaak. Hiermee is een eerdere politiehypothese van een ongeval ontkracht.

Vermoedelijke dader gearresteerd

De op woensdag gearresteerde verdachte Christian B. is een Spanjaard uit de naburige wijk Rosales. Volgens politiebronnen was de 34-jarige arrestant in het verleden ook betrokken egweest bij seksueel geweld rond minderjarigen. Hij zou als schoonmaker hebben gewerkt in verschillende scholen in Ceuta. Christian B. zou volgens eigen zeggen last hebben van een verstandelijke beperking, aldus dezelfde bronnen. Voorlopig, bij gebrek aan een verklaring van verdachte, is het motief van het misdrijf nog altijd onbekend. 

Camerabeelden gaven de doorslag

Een speciale eenheid van de Policía Nacional ondervroeg ruim 50 personen en bekeek meer dan 600 uur aan opnames van camerabeelden. Eén voor één analyseerden de agenten de beelden tot zij ‘per toeval’ zagen hoe de opnames van de kleine Mohamed en Cristian B. bij elkaar kwamen. 

Diepe rouw in de Spaanse autonome stad

De arrestatie komt bijna een maand nadat familie en vrienden de kleine Mohamed begroeven op een Islamitische begraafplaats in Ceuta. Het was een periode waarin de autonome stad zich in rouw dompelde. “De inwoners van Ceuta zijn diep geschokt en getroffen. Het is een onherstelbaar groot verlies. En het vinden van troost moet voor de familie erg moeilijk zijn, maar in ons vinden zij steun, dat moeten zij weten”, aldus de aangeslagen Juan Vivas, burgemeester en regeringsleider van Ceuta.

Dit vind je misschien ook leuk