Vergroot je kennis en word een betere belegger

door admin
Vergroot je kennis en word een betere belegger

De kans is groot dat uw beleggingen (zelf of door derden beheerd) zijn opgebouwd uit aandelen of obligaties. Voor een visie op uw posities zou u dan minimaal de basiskenmerken van die instrumenten moeten weten. Bij opties gaat de invloed van uw kennis echter nog iets verder. U hoeft er niet direct voor terug naar de schoolbanken, maar met slechts een uurtje uitleg (iets waarvoor u bij Hugo aan het juiste adres bent), gaat er een wereld voor u open. Want met opties kunt u niet alleen aandelen kopen met korting, u kunt ook uw aandelenportefeuille verzekeren tegen scherpe dalingen. Dat moet een rustig gevoel geven!

Niet alleen particulieren gebruiken opties, ook grote financiële instellingen kiezen hiervoor om – onder meer – risico’s af te dekken. Opties zijn alleen het middel. De manier waarop ze ingezet worden, bepaalt of het defensief of speculatief is. En daar bent u als belegger zelf gewoon bij. Maar zoals voor alles geldt: (basis)kennis is nodig om te begrijpen waar u mee bezig bent.

Met de Optie Matrix maakt u het zichzelf gemakkelijk

Hugo Investing verstrekt regelmatig de Optiematrix aan beleggers die zich door Hugo laten begeleiden. De Optiematrix is een eenvoudig en effectief schema. Hierin staan de (twee) soorten opties en de consequentie van koop en verkoop daarvan. Voor veel mensen had deze informatie tientallen jaren geleden zeer nuttig kunnen zijn geweest. Als ze bijvoorbeeld van de mogelijkheid van het verzekeren van hun aandelen SNS, World Online etc. hadden geweten. Nieuwsgierig geworden? Vraag het formulier Option Matrix aan via info@hugoinvesting.com.

Een stapje verder met opties

Natuurlijk kunt u opties ook via zeer specifieke constructies gebruiken om bijvoorbeeld de volatiliteit, tijdswaarde etc. te benutten. Het is zeker de moeite waard zijn daar eens verder in te duiken, maar Hugo is al blij als u alleen de basis (de genoemde Optiematrix) onder de knie krijgt. Alleen al de eerder genoemde mogelijkheid om uw aandelen te verzekeren tegen waardedaling is het uurtje lezen of praten wel waard. Immers, bij welk ander bezit kan dat nog meer? Iets anders dat interessant voor u kan zijn is het ontvangen van premie bij een geschreven calloptie op uw aandelen als extra rendement. Bijvoorbeeld in een portefeuille waarmee u cashflow moet genereren.

Het roer om…

Hugo heeft vaak in de praktijk gezien dat beleggers vanaf deze basis het roer helemaal omgooien. Ze zetten bijvoorbeeld hun portefeuille in zijn geheel om naar opties. Vervolgens hebben ze geen aandelen en obligaties meer maar alleen (index) opties. Voor een leek klinkt dat misschien als een speculatieve wending, maar gelooft u Hugo maar, dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Deze stap zal vanzelfsprekend alleen door een doorgewinterde optiebelegger worden gezet. Door iemand die alle ins en outs van opties kent.

Het belangrijkste voor particuliere beleggers is dat ze de tijd nemen om te begrijpen hoe opties werken. Omdat opties complexere financiële producten zijn dan aandelen, is het nog belangrijker om de basis te leren voordat u erin investeert. Wilt u een voorsprong krijgen met opties, koop dan Hugo’s online cursus Opties voor beginners. Heeft u al meer ervaring, word dan een echte expert en start met de cursus Opties voor ervaren beleggers.

Verdien geld met opties

Voor nog meer nuttige informatie over opties kunt u zich aanmelden voor het gratis Engelstalige seminar ‘Verdien geld met opties’. Dit kunt u op 4 april aanstaande om 17 uur bijwonen bij Hugo in Marbella.

In dit seminar leert u de eerste stappen voor het implementeren van opties in uw investerings- en handelsstrategie. Hugo zal ingaan op vragen als ‘waarom gebruiken slechts enkele particuliere investeerders opties?’ en ‘Wanneer gebruiken professionele beleggers opties en met welk succes?’

 

Disclaimer: De informatie in dit artikel mag niet worden geïnterpreteerd als individueel beleggingsadvies. Hoewel Hugo deze pagina’s samenstelt en onderhoudt op basis van betrouwbare bronnen, kan Hugo niet garanderen dat de informatie juist, volledig en actueel is. Alle informatie die uit dit artikel wordt gebruikt zonder voorafgaande verificatie of advies, is op eigen risico. Wij adviseren u alleen te beleggen in producten die passen bij uw kennis en ervaring en niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt.

 

Dit vind je misschien ook leuk