Vijf gewonden door vallende rotsblokken op weg naar skigebied Sierra Nevada

door admin
Vijf gewonden door vallende rotsblokken op weg naar skigebied Sierra Nevada

Dit meldden de alarmcentrale 112 en de Guardia Civil. De stenen vielen na een aardverschuiving die zondag kort voor het middaguur plaatsvond. 112 meldde in een persbericht er meerdere meldingen bij de centrale binnenkwamen over rotsblokken die op de weg rolden. Hierdoor zijn verschillende mensen gewond geraakt. Vier voertuigen raakten beschadigd. 

Hulpdiensten ter plaatse

De Guardia Civil, de brandweer, het personeel van de gezondheidsdienst, de civiele bescherming, de lokale politie, en een eenheid van de nationale politie waren ter plaatse. De aardverschuiving kruiste de weg praktisch van links naar rechts waardoor deze ter hoogte van kilometerpaal 16 in beide richtingen werd afgesneden. De hulpdiensten werken in het gebied verder met zware machines om de stenen te verwijderen. Een dichtbij gelegen hotel is uit voorzorg ontruimd. 

Omleiding

Zondagmiddag heeft de Guardia Civil uit voorzorg ook de A-4030 die door Güéjar Sierra loopt, ter hoogte van kilometerpaal 7, afgesloten voor het verkeer. Volgens bronnen bij deze politiedienst werd daarna de weg naar beneden op de weg Purche-Mohachil geopend, terwijl de weg naar boven werd afgesloten. De Guardia Civil hoopte de weg in de loop van de middag weer te kunnen openen zodat de skiërs uit de Sierra Nevada weer naar huis konden rijden.

Gewonden

Van de vijf gewonden werden er twee per helikopter geëvacueerd naar het Hospital Neurotraumatológico in Jaén. Één vrouw werd naar het Hospital de Úbeda gebracht en twee anderen kregen ter plaatse medische verzorging. 

Dit vind je misschien ook leuk