Vino Mío is terug van weggeweest

door admin
Vino Mío is terug van weggeweest

Vrijwel uitgestorven straten bepaalden vorig jaar ruim anderhalve maand het beeld in Málaga. Ook toen de strenge lockdown afgelopen was, bleef het erg rustig vanwege de uitblijvende toeristen.

Als iets het ‘normale’ Malaga namelijk typeert is het wel de altijd bruisende gezelligheid in het centrum van de stad. Die is niet in de laatste plaats te danken aan het feit dat het om een echte horecastad gaat. Volgens Tripadvisor telt de stad ruim 2.100 restaurants! Het kan niet anders dan dat die moeite hebben gehad met de voorbije 15 ‘Corona-maanden’ waarin potentiële klanten schitterden door afwezigheid.

De afgelopen jaren zijn er talloze restaurants in Malaga gekomen, maar ook vele weer gegaan. Een echte blijver is Restaurante Vino Mio. Dit restaurant met internationale keuken vormt al 18 jaar een vast gastronomisch baken in het centrum van de stad. Vino Mio is gevestigd op het pleint voor Teatro Cervantes op een steenworp afstand van het beroemde Plaza de la Merced, waar ook het geboortehuis van Pablo Picasso te vinden is. Vino Mio staat bekend om de uitstekende live flamencoshows en veel gasten komen er graag vanwege het mooie terras en natuurlijk het heerlijke eten. Op de creatieve menukaart staan ​​mediterrane en oosterse gerechten, maar ook exotische gerechten, zoals krokodil of kangoeroe.

We vroegen aan eigenaresse Hélène Mostertman, een doorgewinterde horeca-onderneemster en tevens Nederlandse, hoe het haar is vergaan tijdens de corona-pandemie.

Hoe lang zijn jullie uiteindelijk gesloten geweest?

“In totaal een jaar met tussendoor een periode van een paar maanden dat we open waren toen het vanwege de versoepelde beperkingen tijdelijk mogelijk was. Sinds 9 juni zijn we weer open. Voorlopig vier dagen per week, van donderdag tot zondag met de complete menukaart en de keuken is non stop geopend vanaf 13 uur. Ook de flamencoshow is terug! Ik ben heel tevreden. De sfeer zit er weer helemaal in en ook het personeel had veel zin om weer te beginnen.

Hoe heb jij je tijd besteed toen Vino Mio gesloten was?

De eerste maanden hield ik me vooral bezig met cursussen en sport. Daarna heb ik de Camino de Santiago gelopen, wat een fantastische ervaring was, vooral omdat het door de omstandigheden zo rustig was. Toen ik zag dat de Covid-situatie lang ging duren en dat financieel ook een probleem begon te worden, heb ik een nieuw bedrijf opgericht. Dit keer online. Vía een kennis die De Verrassingsmand exploiteert, kwam ik op het idee cadeaupakketten online te verkopen. Ik was nog maar net begonnen en werd al benaderd door het grote Amerikaanse bedrijf SnackMagic met de vraag of ik hun partner in Europa wilde worden. Inmiddels versturen we met een team van vier personen pakketten naar 24 landen. Vanwege de snelle groei hebben we in februari een groot kantoor net buiten het centrum van Malaga geopend. Het werk is superleuk omdat het heel creatief is. We hebben ook vrijheid in het samenstellen van de pakketten. Vooral de Tapa box, de Bamba box en de Paella box doen het heel goed.

Heb je nog hetzelfde personeel als voor de crisis?

Nee, dat is helaas niet gelukt. Ik heb het team van Vino Mio met vijf man moeten reduceren tot 12 personen. Tijdens al die maanden hadden we echter veel contact met elkaar en eens per maand organiseerde ik een samenkomen.

Is er in het restaurant nog iets veranderd?

Binnen is alles ongeveer hetzelfde, maar het terras heb ik een beetje veranderd. Deels noodgedwongen omdat we vanwege de maatregelen nu minder tafels hebben, zodat we de veilige afstand tussen de gasten kunnen garanderen. Ter afscheiding heb ik daar ook meer planten tussen geplaatst. Ik wilde het wat exclusiever maken en dat is gelukt. Het ziet er nu nog gezelliger uit.  

Welke dagen is de flamencoshow?

Alle dagen dat we geopend zijn, van donderdag tot zondag dus, is de flamencoshow van 20.00 tot 21.30 uur.

Welk gerecht heb je zelf het meest gemist?

Het was lang geleden dat we de Wok Bangkok serveerden. Toen we die paar maanden tussendoor open waren, werkten we namelijk met een gereduceerde kaart. Veel mensen hebben ons laten weten de cous cous salade erg gemist te hebben.

Hoe gaat het met het benefietproject van Vino Mío ‘Heal the World’?

Daarmee zijn we ondanks de situatie wel verder gegaan. Ook met mijn nieuwe bedrijf hebben we er acties voor gedaan. Sinds januari zijn we een samenwerking gestart met Altamar. Dat is een vereniging die buitenschoolse lessen organiseert voor kinderen waarvan de ouders een verslaving hebben of die helemaal geen ouders hebben. Tot eind juni steunen wij hen financieel en met publiciteit.

Klopt het dat jullie ook meedoen met de benefietactie van Cudeca?

Inderdaad! Voor deze actie kiest elke ondernemer en gerecht uit van zijn kaart. In ons geval is dat de Saté Bali. Elke keer dat die besteld wordt gaat 1 euro naar de ONG. In Málaga helpt Cudeca 1600 ernstig of terminaal zieke mensen met fysieke en geestelijke en vaak palliatieve zorg.

Heb je nog een leuke aanbieding voor landgenoten aan de kust?

Jazeker! Los van het feit dat wij parkeervouchers hebben voor wie daarom vraagt, geven wij ook 10 procent korting op de gehele rekening aan wie bij mij via Whatsapp een tafel reserveert.

Liefhebbers van een ouderwetse borrel opgelet: Op donderdag 1 juli om 18:00 uur organiseert Hélène een Nederlands borreluurtje met gratis bitterballen. 

Reserveer nu: 615 689570 (Hélène)

Dit vind je misschien ook leuk