Voedselwaarschuwing in Spanje rond verse mozzarella

door admin
Voedselwaarschuwing in Spanje rond verse mozzarella

AESAN, dat onder het ministerie van Consumentenzaken valt, laat weten dat het om de partij met nummer 2910 en houdbaarheidsdatum van 29 oktober gaat. Het eenheidsgewicht van het zakje is 250 g (nettogewicht) en 150 g (uitlekgewicht). Op dit moment zijn er in Spanje geen meldingen van vergiftigingsgevallen naar aanleiding van deze waarschuwing. 

Volgens informatie van de AESAN is het product gedistribueerd in de autonome gemeenschappen Andalusië, Asturië, de Balearen, de Canarische Eilanden, Catalonië, Cantabrië, Castilla y León, Galicië en de Valenciaanse Gemeenschap, hoewel andere herverdelingen niet worden uitgesloten. 

Deze informatie is overgedragen aan de bevoegde autoriteiten van alle Spaanse regio’s via het gecoördineerd systeem voor de snelle uitwisseling van informatie (SCIRI) en aan de diensten van de Europese Commissie via het European Food Alert Network (RASFF). Daarmee kan de intrekking van de betrokken producten uit de marketingkanalen worden geverifieerd.

Raadpleeg arts bij symptomen

Het ministerie van Consumptie adviseert om naar een gezondheidscentrum te gaan als je dit product uit de betreffende batch hebt gegeten en symptomen vertoont zoals misselijkheid, braken, diarree, buikpijn of moeheid.

Mensen die producten van deze partij in huis hebben, wordt geadviseerd deze niet te consumeren maar terug te brengen naar het verkooppunt. 

Stafylokokken

Sommige Staphylococcus aureus-bacteriën kunnen giftige stoffen (toxinen) aanmaken. Als deze gifstoffen in de bloedbaan terecht komen kunnen zij verschillende ziektebeelden veroorzaken. De belangrijkste zijn het toxische-shocksyndroom en voedselvergiftiging.

Dit vind je misschien ook leuk