Voetbalwereld in shock: Gerard Piqué stopt per direct met voetballen

door admin
Voetbalwereld in shock: Gerard Piqué stopt per direct met voetballen

Topvoetballer Gerard Piqué stopt met voetballen. Dit maakte de centrale verdediger van FC Barcelona middels een persoonlijke video bekend op zijn Twitter-account. Piqué liet donderdagavond weten dat hij op 5 november zijn laatste wedstrijd speelt in Camp Nou.

In de video, die ruim 2 minuten duurt, blikt Piqué in het Catalaans terug op zijn jeugd, zijn dromen en zijn carrière. Hij zegt: “Ik wilde nooit gewoon voetballer worden, ik wilde spelen bij FC Barcelona. Ik heb mijn dromen werkelijkheid gemaakt, als kind, als speler, als kampioen… Dit is het moment om de reis tot een einde te brengen. Ik heb altijd gezegd dat er voor mij geen andere club zou zijn dan Barcelona, en zo zal het zijn. De cirkel is rond. Nu word ik weer supporter.’

Gerard Piqué speelde sinds 2008 onafgebroken bij Barcelona. Hij won daar acht keer de Spaanse competitie en zeven keer de Copa del Rey. Hij behaalde een EK- en WK-titel en won de finale van de Premier en de Champions League met Manchester United. Het nieuws dat Piqué stopt met voetballen slaat in Spanje in als een bom. Hoewel hij dit seizoen geen vaste basisplaats had bij FC Barcelona had Piqué nog tot 2024 een contract bij de Catalaanse club.

Ongebruikelijk afscheid midden in seizoen

De Spaanse krant Marca schreef op donderdagavond dat het zeer ongebruikelijk is dat een speler midden in het seizoen zijn afscheid aankondigt. Dat gezegd hebbende, had Piqué dit seizoen weinig speelminuten. Hij werd nauwelijks ingezet door coach Xavi. De enkele momenten die hij speelde, waren niet zijn allerbeste. Soms liep het zelfs uit op een fluitpartij vanuit eigen publiek.

Bovendien zou de privésituatie hem niet in de koude kleren gaan zitten. De voetballer was sinds 2011 samen met de bekende zangeres Shakira. Dit jaar maakte het stel bekend uit elkaar te gaan. De geruchten gaan dat Shakira Piqué betrapt zou hebben met een andere vrouw. De scheiding van Shakira en de heftige voogdijstrijd om de kinderen hakken er volgens de Spaanse media flink in.

Dit vind je misschien ook leuk