Voor het eerst op vakantie naar Spanje? Hier moet je op letten

door admin
Voor het eerst op vakantie naar Spanje? Hier moet je op letten

En vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar kan je aan één van de Costa’s op het strand liggen. Als je voor het eerst naar Spanje op vakantie gaat, is het goed om de volgende zaken te weten.

Verzekeringen

Het is een beetje een open deur, maar toch komt het nog vaak genoeg voor dat mensen op vakantie gaan zonder dat ze een verzekering hebben afgesloten. Soms met alle gevolgen van dien. Er zijn diverse handige verzekeringen, maar een reisverzekering is toch wel het minste dat je kunt afsluiten.

Met een reisverzekering is een deel van eventuele medische kosten gedekt. Als er iets met je bagage gebeurt, wordt dat ook gedekt. Je kunt de reisverzekering nog uitbreiden met een annuleringsverzekering.

Hoge medische kosten

Het is niet de bedoeling dat je naar de dokter of het ziekenhuis moet als je op vakantie bent. Je moet er wel rekening mee houden dat het kan gebeuren. Weet dat Spanje niet het goedkoopste land is op het gebied van zorg. Spanje staat vol met privéklinieken, waar stevige prijskaartjes aan hangen.

Vooral als toerist beland je eerder in een privékliniek dan in het ziekenhuis. Check voordat je vertrekt hoe het zit met de buitenlanddekking van je zorgverzekering. In de meeste gevallen is alleen de basisverzekering niet genoeg. Door een doorlopende reisverzekering af te sluiten, worden medische kosten vaak wel vergoed.

Lekker (en goedkoop eten)

Laad je bagage zeker niet vol met eten dat je vanuit Nederland meeneemt. De Spaanse keuken is zeer smakelijk. Eigenlijk kan je niet spreken van één Spaanse keuken. Iedere streek heeft zijn eigen specialiteiten. Tapas zijn typisch Spaans. Dit zijn kleine hapjes die bij voorkeur met iemand worden gedeeld.

In Spanje wordt veel olijfolie gebruikt, en zoveel mogelijk verse producten. De horeca is lekker voordelig. Voor een kopje koffie betaal je buiten de grote toeristencentra 1,50 euro, op een terras in Madrid is dit 2,50 euro. Ook dat valt nog goed mee.

Kraanwater kan je drinken (maar is niet lekker)

Als je water uit de kraan drinkt, hoef je niet bang te zijn dat je in het ziekenhuis gaat belanden. Voor je smaakpapillen is het trouwens niet overdreven prettig. Net als in Frankrijk kan het water in Spanje naar chloor smaken. Vandaar dat veel Spanjaarden gebruik maken van water uit flessen. Voor het milieu kun je beter een filter gebruiken voor een betere smaak, dan flessenwater kopen.

Fooien zijn niet verplicht

Nee, het is zeker niet verplicht om een fooi te geven. Dat neemt niet weg dat een fooi enorm wordt gewaardeerd. Omdat de horeca toch niet overdreven duur is, is het wel zo netjes om het bedrag op de rekening iets naar boven af te ronden.

Dit vind je misschien ook leuk