Waar in Spanje staan de meest exclusieve woningen en wie koopt ze?

door admin
luxe woning, exclusieve woning

Het klimaat, de cultuur, de manier van leven, de veiligheid en het vrijetijdsaanbod zijn de voordelen die  buitenlandse investeerders aantrekken in Spanje. De markt voor exclusieve woningen in Spanje staat goed bekend en is een aantrekkelijke en concurrerende optie ten opzichte bijvoorbeeld Londen en Monaco. Het gaat behalve om luxe villa’s ook om luxe appartementen en penthouses.

Binnen Spanje is er op de Balearen de grootste vraag naar exclusieve woningen. Maar ook de regio Madrid, Catalonië en de provincies Málaga, Cádiz, Girona, Tarragona en Alicante zijn populair.

Balearen zijn populair

Op Mallorca vallen de hoofdstad, Palma de Mallorca, en de gemeenten Calviá, Pollença, Bunyola Deyá en Andratx op. Op Ibiza staan veel dure en luxe woningen in Sant Josep de sa Talaia, Ibiza-stad en Santa Eulària des Riu. Voor investeerders zijn factoren zoals veiligheid, strategische geografische ligging, klimaat en communicatie belangrijk om op de Balearen te investeren.

De Balearen zijn koploper op het gebied van luxe (3 tot 10 miljoen euro) en superluxe (meer dan 10 miljoen euro) woningen. De meest exclusieve gebieden zijn de gemeenten Andratx, Calviá, Ibiza, Sóller en Deyá. Daar staan huizen van meer dan 10 miljoen. Net als in de steden Marratxi, Palma de Mallorca en Sant Josep de Sa Talaia. In Santa Eulalia del Rio ligt de gemiddelde prijs op de eilanden het hoogst met 27.000 euro/m2.

Investeren in regio Madrid

In de regio Madrid staan de luxe huizen vooral in de hoofdstad, in de wijk Salamanca. Appartementen en penthouses kunnen er tot 11 miljoen euro kosten.

Maar ook de steden Pozuelo de Alarcón, Alcobendas en San Sebastián de los Reyes, in het noorden van de regio, zijn befaamd. Woningen van meer dan vijf miljoen euro vind je vooral in gebieden zoals Alcobendas, Pozuelo de Alarcón.

Catalonië: parels in de stad en aan zee

In Catalonië staan in de provincies Barcelona en Girona de meeste luxe woningen. Sitges, Gavá, Sant Adreu de Llavaneres en Sant Cugat del Vallès springen eruit in de provincie Barcelona. Daarnaast staan er prachtige villa’s in gemeenten aan de Costa Brava zoals Begur, Blanes, Cadaqués, Castell-Platja d’Aro en Sant Feliu de Guixols, in Gerona. Maar natuurlijk zijn er ook in de stad Barcelona luxe vrijstaande woningen, flats en penthouses te vinden. Er zijn zelfs woningen die zo’n 12,5 miljoen euro kosten. In Gerona vind je woningen tot 9,5 miljoen euro in steden als Blanes en Castell-Platja D’aro.

Exclusieve woningen in Andalusië

In de regio Andalusië valt de provincie Málaga op. Bekende plaatsen aan de Costa del Sol zijn Marbella, Estepona en Benahavís, of te wel de ‘gouden driehoek’. Ook San Roque, in de provincie Cádiz is een interessante optie.

Luxe woningen in de regio Valencia

In Alicante en Altea staan huizen met een waarde van rond de 4,8 miljoen euro. Maar, ook in andere gemeenten zoals Jávea en Teulada-Moraira staan woningen van meer dan vier miljoen euro.

Ook deze plaats in Baskenland is interessant 

Ook in Baskenland is het interessant om te investeren in woningen. De meeste luxe huizen staan in San Sebastián, bekend vanwege het mooie centrum, het strand en de gastronomie.

Profielen van beleggers 

Het zijn vaak buitenlanders die investeren in het luxe segment. Over het algemeen komen ze uit Europa (Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden of Zwitserland). Het aandeel kopers uit Noord- en Latijns Amerika stijgt (onder andere Mexicanen, Venezolanen en Amerikanen). Noord-Amerikanen weten de Balearen steeds beter te vinden, ook dankzij betere verbindingen. Aan de andere kant zetten Latijns-Amerikaanse investeerders in op Madrid, vooral aangetrokken door de levensstandaard, de veiligheid, de culturele nabijheid en de gemeenschappelijke taal.

Volgens Luis Díaz, hoofd van het luxesegment bij taxatiebedrijf Tecnitasa, zijn er meer profielen. Allereerst is er een groep investeerders van tussen de 40 en 60 jaar, vaak met een hoge positie in hun land van herkomst. Ze zijn op zoek zijn naar een vakantiehuis om met hun gezin van te genieten. Daarnaast willen ze de woning ook verhuren. Ten tweede zijn er de ontwikkelaars die grote investeringen doen en exclusieve woningen na aankoop verhuren of renoveren en verkopen.

De kopers van luxe woningen zijn vaak erg veeleisend. Zij willen niet alleen exclusiviteit en maximale kwaliteit. Ze zoeken ook duurzame woningen met moderne installaties om de woning overal en altijd te bedienen.

Dit vind je misschien ook leuk