Waar in Spanje zijn de mooiste plekken met bloeiende amandelbloesems?

door admin
Waar in Spanje zijn de mooiste plekken met bloeiende amandelbloesems?

Het voorjaar komt eraan en dat betekent dat Spanje langzaam wit en roze kleurt dankzij de bloeiende amandelbomen. De zeven mooiste plekken met amandelbloesems staan hier op een rij en nee, deze bevinden zich niet allemaal op het Spaanse vasteland.

Vaak wordt gezegd dat mei de beste maand is om de amandelbloesems vol in bloei mee te maken maar de laatste jaren bewijst Spanje keer op keer dat in maart en april – en vaak ook al veel eerder – ook al mooie plaatjes te vinden zijn van velden en hellingen vol bloeiende amandelbomen. De Spaanse krant El Confidencial zet in samenwerking met touroperator Civitatis de mooiste velden met amandelbloesems op een rij.

Park Quinta de los Molinos (Madrid)

In Madrid ligt het park Quinta de los Molinos. Elke lente staat dit park vol met prachtige amandelbloesems. Dat deze plek bekend is, blijkt wel uit de vele TikTok-video’s die hier worden opgenomen. De beste plaatjes kunnen worden gemaakt vanaf de Calle Alcalá en de Calle Miami.

Villalpardo (Cuenca)

Op iets minder dan drie uur rijden van Madrid ligt de gemeente Villalpardo in de provincie Cuenca. Hier zijn uitgestrekte velden vol amandelbloesems te zien die vaak al vanaf februari in bloei staan.

Garrovillas de Alconétar (Cáceres)

Dit oude dorpje in de Spaanse provincie van Cáceres heeft iets meer dan 2.000 inwoners. Naast het feit dat dit dorpje een aanzienlijke historisch-artistieke waarde heeft, zijn de mooiste amandelbloesems van Spanje hier te bekijken. Elk jaar wordt de bloei van de amandelbomen gevierd tijdens het traditionele feest ‘Muestra del Almendro en Flor’.

Loarre (Huesca)

Aan de voet van de Pyreneeën is de ruïne van het kasteel van Loarre nog te zien, een van de best bewaarde overblijfselen van de Romaanse bouwkunst. Voor het kasteel staan de meest prachtige amandelbomen in bloei die unieke plaatjes opleveren. Deze plek trekt jaarlijks dan ook veel bezoekers.

Valle del Pop (Alicante)

Een van de bekendste producten uit Alicante is noga dat – naast andere ingrediënten – van amandelen wordt gemaakt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist in Alicante veel amandelbloesems te vinden zijn. Een van de beste plekken om hiervan te genieten en de mooiste plaatjes te schieten is de Valle del Pop.

Santiago del Teide (Tenerife)

Niet alleen het Spaanse vasteland biedt de mooiste plekken voor amandelbloesems, ook op de Canarische eilanden bloeien deze bomen volop dankzij de warme temperaturen. En omdat het hier vaak zo warm is, staan juist deze amandelbloesems als een van de eerste van Spanje in bloei. In de gemeente Santiago del Teide staan hele velden vol met de Teide op de achtergrond. Als dát geen mooie plaatjes oplevert…

Sierra de Tramontana (Mallorca)

Ook op Mallorca vormen amandelen de basis voor veel typische lokale gerechten en producten. Deze steenvruchten hoeven niet eens geïmporteerd te worden vanuit het vasteland want ook Mallorca heeft eigen velden met amandelbloesems op meerdere plekken op het eiland. Het einde van de winter en het begin van de lente wordt vaak gekenmerkt door de ‘nieve mallorquina’, de amandelbloesems rond de Sierra de Tramontana die dan in bloei staan.

Dit vind je misschien ook leuk