Waarom ook gamers in Spanje VPN’s moeten gebruiken

door admin
Waarom ook gamers in Spanje VPN's moeten gebruiken

Een VPN staat voor Virtueel Privaat Netwerk en dit kun je gebruiken om je dataverkeer te versleutelen en om te leiden via een server op een andere locatie. Door te verbinden met een VPN, neem je het IP-adres van de server op de andere locatie over. Zodra iemand probeert te achterhalen waar je bent, krijgt deze dus meteen de locatie van de server te zien.

VPN’s zijn de laatste tijd steeds populairder geworden, en niet alleen om veiligheidsredenen. Met name gamers hebben ontdekt dat het gebruik van een VPN hun spelervaring op een aantal manieren kan verbeteren.

Zes redenen om vandaag nog een VPN aan te schaffen

Hier zijn enkele verklaringen waarom spelers ’een VPN zouden moeten gebruiken:

1. Toegang tot content met ee geografische beperking

Sommige games zijn alleen beschikbaar in een bepaald geografisch gebied. Dit betekent dat het alleen gespeeld kan worden door gamers die zich fysiek op die locatie bevinden. Vanuit Spanje lukt dat bijvoorbeeld niet. Een VPN downloaden kan helpen om toegang te krijgen tot dit soort spellen en kan ook helpen om iemand toegang te geven tot functies die alleen in bepaalde gebieden beschikbaar zijn. De game ervaring kan dus aanzienlijk worden verrijkt.

2. Verminderde latentie

Lag tijdens het online spelen is een van de meest vervelende dingen voor gamers. Dit kan worden veroorzaakt door een trage of inconsistente internetverbinding, waarvan er nogal wat zijn in Spanje, of doordat de gameserver te ver weg is. Spelers die een VPN gebruiken, kunnen verbinding maken met een server die fysiek dichter bij de gameserver staat, waardoor de afstand kleiner wordt en de lag mogelijk afneemt.

3. Preventie van DDoS-aanvallen

Aanvallen die bekend staan als distributed denial-of-service (DDoS) kunnen een risico vormen voor online gamers. Bij deze aanvallen wordt een spelserver overbelast met spelers, waardoor het spel vastloopt en niet meer te spelen is. Gamers kunnen zich beschermen tegen DDoS-aanvallen en hun echte IP-adres verbergen door gebruik te maken van een VPN.

4. Verbeterde beveiliging

Het gebruik van een VPN verhoogt de algemene veiligheid tijdens het spelen van online games, naast de verdediging tegen DDoS-aanvallen. VPN’s maken het hackers moeilijker om belangrijke gegevens te onderscheppen en te stelen door de gegevens die worden uitgewisseld tussen het apparaat van de gamer en de gameserver te versleutelen. Ook wanneer de gegevens wel onderschept worden, zijn ze voor hackers nog steeds onleesbaar.

5. Bandbreedtebeperking op afstand houden

Voor sommige vormen van verkeer, vooral gaming, kunnen bepaalde internetaanbieders met opzet de internetsnelheid verlagen. Dit is het beperken van de bandbreedte. Gamers kunnen bandbreedtebeperking en ISP-toezicht omzeilen door een VPN te gebruiken en zo hun online activiteiten verborgen houden.

6. Grotere toegang tot deals

Talrijke online marktplaatsen en spelwinkels bieden verschillende kosten aan op basis van de locatie van de koper en het land of de regio. Spelers kunnen via een VPN verbinding maken met een server in een land waar het spel of item goedkoper is. Op die manier kan een gamer met een relatief kleine inspanning flink besparen op de uitgaven voor games.

Conclusie

In het algemeen kan het gebruik van een VPN de online spelervaring van een gamer in Spanje aanzienlijk verbeteren. De voordelen van het gebruik van een VPN liggen voor de hand, van het verminderen van de lag tot het verbeteren van de veiligheid.

Het is essentieel om een VPN voor gaming te kiezen met snelle en betrouwbare verbindingen, lage latentie en een groot aantal serverlocaties. Om zich tegen hackers en andere bedreigingen te beschermen, moeten gamers bovendien een VPN-dienstverlener kiezen die geen logboeken van gebruikersactiviteiten bijhoudt. Alleen dan kan een gamer zeker weten dat alle gegevens veilig zijn en niet worden gedeeld met derden.

Dit vind je misschien ook leuk