Wat moet je weten over verzekeringen voor Nederlandstalige expats in Spanje?

door admin
Wat moet je weten over verzekeringen voor Nederlandstalige expats in Spanje?

Voordat je de overstap maakt naar Spanje is het belangrijk om te weten welke verzekeringen je daar nodig hebt. De stap naar een ander land betekent het invullen van veel formulieren en communiceren met verschillende instanties, vaak in een andere taal. Een verzekeringsbemiddelaar zoals Cogesa Expats kan je in deze situatie bijstaan. Hierdoor bespaar je tijd, voorkom je problemen en – misschien wel het belangrijkste – bespaar je geld.

De meest afgesloten verzekeringen voor Nederlandstalige expats in Spanje

De volgende drie verzekeringen zijn bijzonder relevant voor Nederlanders en Belgen die in Spanje wonen:

  • Voertuigverzekeringen (voor auto’s, maar ook voor brommers, scooters, motoren of boten, indien nodig)
  • Zorgverzekeringen, (ook voor buitenlandse studenten in Spanje) die eventueel uitgebreid kunnen worden met een tandartsverzekering
  • Woonverzekeringen, (ook voor uw vakantiehuis) ter bescherming tegen inbraak en tegen verlies van inboedel door natuurrampen.

 

Voertuigverzekeringen

Bijna twee derde van de buitenlandse klanten van Cogesa in Spanje maakt gebruik van hun diensten voor autoverzekeringen. Zelfs mensen die al jaren in Spanje wonen, vragen offertes aan bij Cogesa om te zien of ze maandelijks kunnen besparen of betere voorwaarden kunnen krijgen. Als je ook op zoek bent naar een betere deal, aarzel dan niet om contact op te nemen met Cogesa.

Zorgverzekeringen

Zorgverzekeringen zijn de op één na meest gekozen verzekeringen. Ongeveer 30% van Cogesa’s klanten is geïnteresseerd in de kosten van een op maat gemaakte zorgverzekering, afhankelijk van hun situatie, gezinssamenstelling en leeftijd. De bezuinigingen op de publieke zorg in Spanje tijdens de financiële crisis en de aftakeling ervan tijdens en na de coronapandemie hebben de vraag naar privé zorgverzekeringen doen toenemen, zelfs onder mensen die al verzekerd zijn voor behandelingen via het publieke zorgsysteem.

Zij kiezen vaak voor een privé zorgverzekering om lange wachttijden voor operaties of andere behandelingen te vermijden, voor de betere service in de privézorg, of voor de mogelijkheid van een second opinion in eigen taal of in het Engels. In veel gevallen kun je een tandartsverzekering toevoegen aan je zorgpolis, zodat ook dure tandheelkundige behandelingen gedekt zijn. Dit is namelijk niet het geval in het publieke Spaanse zorgsysteem.

Woonverzekeringen

De derde verzekering waar expats in Spanje vaak voor kiezen, is de woonverzekering. Ongeveer 20% van alle expats die door Cogesa worden bijgestaan, zoekt naar manieren om hun woningen te beschermen. Hoewel Spanje geen gevaarlijk land is, neemt het aantal inbraken helaas gestaag toe. Veel Nederlandstalige expats sluiten daarom een inboedelverzekering af om hun bezittingen te beschermen.

Lees ook: Hoe voorkom je inbraak in je woning in Spanje? 

Bovendien bestaat er in Spanje een risico op natuurrampen, zoals recentelijk nog te zien was bij overstromingen aan de Spaanse oostkust, de Balearen en in Málaga als gevolg van hevig noodweer tijdens de zogenaamde ‘gota-fria’ stortregens. Volgens meteorologen wordt dit risico met de klimaatverandering alleen maar groter.

Een verzekering die aansluit bij jouw behoeften

Ben je van plan om naar Spanje te verhuizen, woon je er al en heb je specifieke verzekeringsbehoeften, of wil je zien of je kunt besparen op de premies die je momenteel betaalt? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Nick van der Vlag van Cogesa Expats via e-mail of telefoon. Hij kan je helpen bij het vinden van een verzekering die perfect aansluit bij jouw behoeften, en je voorzien van een vrijblijvende offerte voor de beste verzekeringsaanbiedingen voor expats in Spanje.

Geniet van Spanje met een veilig en verzekerd gevoel

Of het nu gaat om je gezondheid, je spullen of je huis, zodra je je veilig en verzekerd voelt, kun je pas echt genieten van het mediterrane leven in Spanje! Cogesa werkt samen met de beste nationale en internationale verzekeringsmaatschappijen, waaronder Aegon, AIG, Allianz, ARAG, ASISA, AXA, Caser, DKV, Sanitas, Mapfre, Generali, Liberty, Reale en Zürich. Hierdoor kan Cogesa concurrerende prijzen bieden, zodat je goedkope verzekeringen kunt vinden zonder concessies te doen aan je veiligheid en zekerheid.

Het team van Cogesa Expats zal je wegwijs maken in de voorwaarden, de voordelen en de verschillende premies van diverse soorten verzekeringen. Dit maakt het proces gemakkelijker om de juiste verzekeringsoplossingen te krijgen in je eigen taal.

Welke verzekeringen biedt Cogesa?

Binnen het volledige dienstenpakket van Cogesa vind je privé zorgverzekeringen en ongevallen verzekeringen, autoverzekeringen en verzekeringen voor andere voertuigen, zoals motoren, caravans én boten. Dan zijn er onder meer nog woonverzekeringen, reisverzekeringen, levensverzekeringen, repatriërings- en uitvaartverzekeringen, transportverzekeringen, kantoorverzekeringen, professionele aansprakelijkheidsverzekeringen, rechtsbijstandsverzekeringen, verzekeringen voor mobiele telefoons, fietsen, elektrische steps en andere persoonlijke voertuigen, bouwverzekeringen, spaar- en pensioenplannen.

Dit vind je misschien ook leuk