Waterbeperkingen Costa del Sol verder aangescherpt

door admin
Waterbeperkingen Costa del Sol verder aangescherpt

Sinds 15 oktober golden de waterbesparende maatregelen al voor de gemeentelijke reinigingsdiensten en de plantsoendiensten. Ook werden de kranen van stranddouches en openbare fonteinen dichtgedraaid. Met de nieuwe maatregelen worden ook bewoners getroffen. Het gaat om bewoners van het westelijke deel van de Costa del Sol: Benahavís, Benalmádena, Casares, Estepona, Fuengirola, Istán, Manilva, Marbella, Mijas, Ojén en Torremolinos.

Uniform beleid voor alle gemeenten

Om de verdere besparing te bereiken is nu opnieuw een unieke verordening uitgevaardigd voor alle gemeenten, opdat deze allemaal dezelfde initiatieven en handhaving in werking stellen. Op basis van de BOJA nr. 208 van 30 oktober 2023 is de irrigatie van tuinen, parken of groene gebieden, zowel openbaar als privé, evenals boomgaarden verboden; de irrigatie van golfbanen die geen hergebruikt water gebruiken, en het wassen van straten, trottoirs of gevels, openbaar of particulier, en ander stedelijk gebruik is verboden. Bovendien zijn het vullen of bijvullen van zwembaden en het wassen van auto’s verboden, behalve in erkende inrichtingen die over waterrecycling- en recirculatiesystemen beschikken.

Handhaving

De maatregelen gelden vanaf de dag ná publicatie (3 november) en gaan dus in op zondag 4 november. De lokale politie kan controleren of mensen zich aan de maatregelen houden en zonodig sancties opleggen aan wie deze overtreedt.

Dit vind je misschien ook leuk