Weerwaarschuwing AEMET voor storm en hagel in regio Valencia

door admin
hagel

Na de regenbuien die maandagmiddag begonnen, hebben de stormen zich dinsdag voortgezet in de Comunidad Valenciana. De Agencia Estatal de Meteorología (Aemet) heeft de in eerste instantie oranje waarschuwing voor regen en stormen nu verlaagd naar een gele waarschuwing (risico). Deze blijft vandaag vanaf 11:30 uur de hele dag van kracht in de provincies Valencia, Alicante en Castellón.

Voor woensdag voorspelt Aemet wisselende bewolking, die in de loop van de dag zal toenemen tot zwaarbewolkt. Er worden buien en stormen verwacht. Lokaal zullen die sterk zijn en waarschijnlijk gepaard gaan met hagel in de tweede helft van de dag, medt name in het binnenland. De minimumtemperaturen zullen licht dalen en in Alicante zullen de maximumtemperaturen ook licht dalen. Aan de centrale kust gaan ze juist licht omhoog en in de rest van de regio zal de temperatuur weinig veranderen. De wind zal zwak en variabel zijn, met een overheersende oostelijke component in de middag en matige intervallen aan de kust.

Vooruitzichten voor donderdag en vrijdag

Op donderdag 13 juni zullen de gele waarschuwingen verdwijnen en zouden de regenbuien moeten ophouden. Wel zijn er nog enkele buien mogelijk in het zuidelijke derde deel of het noordelijke binnenland in de middag. Er zullen ’s ochtends lage wolken zijn in het zuidelijke deel. De temperaturen zullen weinig veranderen, behalve in het binnenland waar de maximumtemperaturen zullen stijgen. De wind blijft zwak en variabel, ’s middags draaiend naar het oosten en zuidoosten, met af en toe intervallen aan de centrale kust.

Op vrijdag 14 juni wordt geen regen verwacht. Het zal licht bewolkt of helder zijn, met ’s middags enkele middelhoge en hoge wolken in het binnenland. In de ochtend kunnen er lage wolken en mistbanken zijn in het binnenland van Valencia en Alicante. De temperaturen zullen stijgen, behalve in het zuidelijke derde deel waar de maximumtemperaturen gelijk blijven of licht dalen. De wind zal zwak zijn uit het zuiden en oosten, met matige intervallen aan de kust in de middag.

Dit vind je misschien ook leuk