Wegwerkzaamheden op A7 Costa del Sol kustweg in drukke augustusmaand

door admin
Wegwerkzaamheden op A7 Costa del Sol kustweg in drukke augustusmaand

Het Spaanse mnisterie van Transport, Mobiliteit en Stedelijke Agenda (Mitma) voert structurele rehabilitatie- en wegdekverbeteringswerkzaamheden uit op de A-7, tussen kilometerpunten 1.013,145 en 1.041,230, in de gemeenten Fuengirola, Mijas en Marbella in de provincie Malaga.

Rijstrookafsluitingen

Om de veiligheid van de werknemers en weggebruikers te garanderen, zullen vanaf maandagnacht 31 juli om 00.01 uur tot donderdag 31 augustus om 6.00 uur alternatieve rijstrookafsluitingen plaatsvinden op beide rijbanen van de A-7. Volgens een persbericht zullen de rijstrookafsluitingen geleidelijk opschuiven, afhankelijk van de uitgevoerde werkzaamheden, waarbij er altijd één rijstrook open blijft voor verkeer.

Dit betekent dat het normale verkeer wordt beïnvloed op maandag tussen 00.01 uur en 6.00 uur en van maandag tot en met vrijdag tussen 22.00 uur en 6.00 uur de volgende dag. Tussen 6.00 uur en 22.00 uur en in het weekend zullen er geen rijstrookafsluitingen zijn.

Geen alternatieve routes mogelijk

Mitma merkt ook op dat, gezien de eigenschappen van de snelweg, het niet mogelijk zal zijn om alternatieve routes te bieden tijdens de werkzaamheden. De werkzaamheden zullen zich concentreren op het rehabiliteren en verbeteren van het wegdek en het vervangen van de uitzetvoegen in de diverse verhoogde dekken van de structuren op het betreffende traject.

Ook werkzaamheden in Nerja-tunnel

 Er worden ook werkzaamheden uitgevoerd in de Capistrano tunnel in Nerja. Mitma is bezig met het verbeteren en moderniseren van verschillende tunnels op de A-7 in de provincie Malaga, waaronder de Capistrano tunnel in Nerja. Om de veiligheid van de werknemers en gebruikers te waarborgen, zullen vanaf 22.00 uur op maandag 31 juli tot 6.00 uur op vrijdag 4 augustus dagelijks wisselende rijstroken worden afgesloten, afhankelijk van de behoeften van de werkzaamheden, tussen kilometers 929,600 en 931,450 van de A-7.

Deze acties van Mitma worden gefinancierd door de Europese Herstelfondsen.

Bekijk ook: Bedrijven Marbella willen oplossingen voor verkeerschaos aan de kust

Dit vind je misschien ook leuk