Winterdieet en verwarming voor dieren in Spaanse dierentuin vanwege kou

door admin
Winterdieet en verwarming voor dieren in Spaanse dierentuin vanwege kou

Om het welzijn van de meest kwetsbare dieren te garanderen, zoals de babyolifant Makena, die net 2 maanden oud is, is een winterprotocol opgesteld,

Het doel is dat de dieren een goede gezondheid hebben, met een sterk immuunsysteem. Om dit te bereiken is preventie essentieel. Dat betekent goede voeding en permanente verzorging. Naast het winterdieet, dat voedingsstoffen met veel calorieën en zelfs vitaminesupplementen bevat, worden nu heerlijke en smakelijke groentebouillons en warme kruidenthee toegevoegd aan het menu voor soorten als gorilla’s en chimpansees.  

Comfort voor alle dieren

De binnenverblijven, waar de dieren de uren met minimumtemperaturen doorbrengen, hebben verschillende duurzame verwarmingssystemen die werken met een biomassaketel. Afhankelijk van de behoeften en bijzonderheden van de specifieke diersoorten zijn er radiatoren, verwarmingskabelvloeren, warmtelampen en zelfs aanvullingen zoals luchtkanonnen om het enorme volume van de olifantenruimte te verwarmen. 

Zo genieten alle dieren, van grote herbivoren zoals giraffen tot dieren die een ‘winterslaap’ houden zoals schildpadden, van comfort.

De kwetsbare primaten hebben verwarmde bedden geregen en rotsen worden als ‘kooktoestellen’ gebruikt. Ook kunnen de dieren wanneer ze willen naar de binnenruimte. In het bijzondere geval van de baby-olifant, beslist de moeder waar zij op een bepaald moment verblijven.

Een van de meest bekende gebieden van het park is de ‘Kitum Cave’ met het grote nijlpaardenaquarium dat is ingericht om het water op de juiste temperatuur te houden. Vlak ernaast genieten ook de krokodillen van warm water en een buitenruimte met een verwarmde vloer. Zelfs tijdens deze weersomstandigheden die heel Spanje treffen, zorgt het klimaat van Valencia ervoor dat de dieren kunnen genieten van de zon en van het daglicht in de buitenlucht. 

Dit vind je misschien ook leuk