Woningprijzen randgemeentes Spanje stijgen harder dan prijzen in grote steden

door admin
Woningprijzen randgemeentes Spanje stijgen harder dan prijzen in grote steden

Ondanks de huidige onzekere periode na de coronapandemie, de almaar stijgende inflatie en energieprijzen en de voortdurende oorlog in Oekraïne blijven de huizenprijzen stijgen in Spanje. Elke maand doet de Spaanse variant van Funda, Idealista, onderzoek naar de huizenprijzen in Spanje. Ook in september werden records bereikt als het gaat om prijzen per vierkante meter voor woningen die te koop staan.

Extreme prijzen in grote steden van Spanje

Zo betaalde je vorige maand 5.144 euro per m2 (+3,3%) voor een woning in San Sebastian en 3.992 euro per m2 (+7,6%) voor een woning in Madrid. In Barcelona stegen de prijzen met 5% ten opzichte van september 2021 waardoor de vierkanter meterprijs nu 4.121 euro bedraagt.

Geconfronteerd met deze prijzen zoeken veel mensen nu vooral naar een woning vlak buiten de stad. Daarom onderzocht Idealista ook de prijzen van woningen in gemeentes en wijken rondom Madrid en Barcelona, de meest gewilde steden voor huizenzoekers in Spanje.

Idealista onderzocht woningprijzen van 53 randgemeentes Barcelona en Madrid

Om precies te zijn, deed Idealista onderzoek naar de huizenprijzen in 31 gemeentes in Barcelona en 22 in Madrid. In september zijn de woningprijzen in deze 53 geanalyseerde gemeentes soms met meer dan 20 procent gestegen in vergelijking met een jaar geleden.

Zo betaal je nu 2.074 euro per m2 voor een woning in Getafe, Sector 3 (Madrid), dat is 32,2 procent meer dan in september 2021. In Las Rozas de Madrid, Club de Golf, betaal je bijna dezelfde vierkante meterprijs, maar wel 31,1 procent meer dan een jaar geleden.

In Montcada i Reixac, la Ribera (Barcelona) bedraagt de vierkante meterprijs 2.000 euro, maar deze ligt wel 26 procent hoger dan een jaar geleden. Ook in Begues zijn de woningprijzen met 22,3% toegenomen tot momenteel 2.644 euro per m2. Toch zijn de woningprijzen niet in alle geanalyseerde gemeentes gestegen. Enkele tientallen wijken en gemeentes noteerden vorige maand lagere prijzen dan een jaar geleden.

In het Spaanstalige artikel van Idealista zijn op interactieve kaarten Barcelona en Madrid en omgeving te zien welke wijken en gemeentes de hoogste woningprijzen hanteren. Bovendien is ook af te lezen met welk percentage de prijzen zijn gestegen ten opzichte van dezelfde maand in 2021.

Dit vind je misschien ook leuk