Wintersportvakantie in Spanje?

door admin
Wintersportvakantie in Spanje?

Dat ligt zó dicht bij de kust, dat je ’s ochtends buiten aan het strand in de zon kunt ontbijten en ruim een uur later van een besneeuwde helling af kunt zoeven. En tijdens je après ski nuttig je geen zuurkool met bratwürst of glühwein, maar tapas of een bord paella.

Ondanks dat Spanje in de ogen van velen het land is van zon, zee en strandvakanties, kan het er in de winter flink koud worden. De hoger gelegen berggebieden zijn dan regelmatig bedekt met een dik pak sneeuw. Dat is goed nieuws voor wintersportliefhebbers. Afhankelijk van de weersomstandigheden kun je er doorgaans van begin december tot eind april terecht om te skiën, snowboarden, langlaufen en voor ander sneeuwvertier.

Het merendeel van de Spaanse wintersportgebieden (15) ligt in de Pyreneeën in het noorden van het land. Hieronder de beroemde gebieden Baqueira Beret, Masella, Candanchú en Formigal. Ten westen daarvan in het Cantabrisch gebergte met onder meer het berggebied Picos de Europa zijn 7 skistations. Meer naar het zuidoosten vind je het Sistema Ibérico gebergte met 5 skigebieden. Dan ten noordwesten van Madrid in de Sierra de Gredos en de Sierra de Guadarrama nog eens 4 en tot slot het skistation in de Sierra Nevada in het uiterste zuiden van Spanje.

Prijzen

Prijzen voor een dag skiën in het hoogseizoen liggen tussen 27 en 55 euro per dag. De meeste gebieden verkopen ook seizoenpassen die vanzelfsprekend voordeliger zijn. Op de website Infonieve.es vind je actuele informatie over alle Spaanse skigebieden inclusief weersomstandigheden, aantal kilometers geopende pistes sneeuwhoogten en prijzen.

Naast gesignaleerde pistes, bieden vrijwel alle skistations ook fun voor andere sneeuwliefhebbers, zoals half-pipe sneeuwparken voor snowboarding, langlaufroutes, je kunt er sneeuwfietsen, paardrijden, hanggliden of ijsklimmen. In alle skigebieden zijn skischolen aanwezig kunnen ski’s, snowboards, schoenen en vaak ook skikleding gehuurd worden. Langlaufen (esquí nórdico of esquí de fondo) is als wintersport in Spanje minder populair dan in de Alpen of in Scandinavië. Zeker is dat in elk skigebied waar langlaufroutes zijn uitgezet ook het benodigde materiaal (schoenen, latten en stokken) te huur is. Desondanks is het aan te raden die spullen vast in Nederland of België te huren mocht je ze niet zelf bezitten.

Voorkom slepen met spullen tijdens je wintersportvakantie in Spanje

Kom je met je skimateriaal uit Nederland – uiteindelijk is het immers het fijnst om met je eigen spullen te skiën, snowboarden of langlaufen – dan kun je deze met Bagagekoerier.nl vast naar je wintersportadres in Spanje laten vervoeren. Dit voorkomt eindeloos gesleep met alle skispullen en een dakkoffer op de auto. Of je loopt op het vliegveld met je ski’s, snowboard én koffers rond. Met de keuze voor Bagagakoerier.nl ‘reis je licht’ en kies je voor gemak, snelheid en zekerheid.

Hoe werkt Bagagekoerier.nl?

Het Nederlandse bedrijf vervoert al jaren met de grootst mogelijke zorg ski- en snowboardspullen. Op het afgesproken tijdstip haalt de chauffeur van Bagagekoerier.nl je bagage bij je thuis op en levert deze – natuurlijk voor je aankomst – af op je vakantiebestemming. Uiteraard zorgt Bagagekoerier.nl ook voor de terugreis. Op deze manier begint je wintersportvakantie in Spanje heel relaxed en hoef je je geen zorgen te maken over ruimtegebrek onderweg. Ook als je met het vliegtuig op wintersportvakantie gaat is Bagagekoerier.nl een erg comfortabele en economische optie. Vaak ben je ook nog goedkoper uit dan wanneer je de skispullen meeneemt op je vliegreis. Klik hier voor meer informatie en contact.

Dit vind je misschien ook leuk