Nieuwe marktplaats exclusief voor horecavastgoed in Spanje

door admin
Nieuwe marktplaats exclusief voor horecavastgoed in Spanje

De horecasector is een van de motoren van de Spaanse economie. Met 1 horeca lokaal op 175 inwoners heeft Spanje de hoogste dichtheid aan bars en restaurants in de EU. “Het idee om met Hostuya.com een marktplaats exclusief voor Spaans horecavastgoed te ontwikkelen speelde al geruime tijd bij SpanjeMarktplaats”, zegt Ronald Muije, oprichter en eigenaar van het bedrijf. “Veel bars en restaurants in met name de toeristische zones langs de kust wisselen doorgaans vrij regelmatig van eigenaar. Met een marktplaats exclusief voor horecavastgoed maken we het voor ondernemers die ervan dromen om iets in Spanje te beginnen een stuk gemakkelijker hún bar of restaurant te vinden.”

Marktplaatsen voor nichemarkten in Spanje

Al sinds 2006 is Ronald met een team van Spaanse softwareontwikkelaars actief met marktplaatsen voor nichemarkten in Spanje. MercadOnline.es is de afgelopen maanden geactualiseerd naar een Spaanse marktplaats voor de Real Estate sector. De online concurrentie in Spanje op het gebied van onroerend goed is heftig. MercadOnline.es heeft met dezelfde overvolle Spaanse huizenmarkt van online aanbieders te maken. Met als verschil dat MercadOnline.es de deur opent voor Spaanse huizenaanbieders naar onze overige nichemarkten in Spanje, daar buiten en andersom.

Adverteerders profiteren van een sterk netwerk

De afgelopen maanden is de laatste hand gelegd aan het sterker met elkaar te laten samenwerken van onze marktplaatsen middels het Cross Site Network-principe. Het maakt niet uit op welke marktplaats adverteerders hun woningen of appartementen adverteren. Een woning die op SpanjeMarktplaats staat, wordt doorgeplaats en vertaald naar het Spaanse MercadOnline.es en het Engelstalige SpainMarketplace.com en visa versa. In het geval van horecavastgoed naar Hostuya.com en vice versa. De adverteerder plaatst dus éénmalig zijn onroerend goed of service en de advertentie wordt vervolgens via drie websites in verschillende talen en markten gertoond. Dit resulteert in een veel betere vindbaarheid voor de adverteerder dan wanneer een woning slechts op één website in meerdere talen wordt geplaatst.

Cross Site Network van niche marktplaatsen in Spanje

“Onze webportalen bieden adverteerders een Cross Site Network van niche marktplaatsen in Spanje die uniek is in samenstelling”, zegt Muije. “De webportalen bieden toegang tot huizenaanbieders, -kopers en dienstverleners in en buiten Spanje. Adverteerders met Spaans vastgoed en/of dienstverleners profiteren van de sterke verbinding die onze websites onderling met elkaar hebben.

Support

Adverteerders kunnen hun eigen webshop opzetten en tegen lage advertentietarieven hun Spaanse vastgoed of dienst plaatsen. Dit is mogelijk omdat de operationele kosten laag zijn. De geavanceerde software doet 90 procent van het werk en maakt een kostbaar supportteam overbodig. De vragen voor ondersteuning die ons bereiken en die in de meeste gevallen over advertentieaanvragen gaan, worden doorgaans binnen één dag beantwoord. Voor de softwareontwikkeling wordt samengewerkt met Microsoft gecertificeerde softwareontwikkelaars in Spanje.

Focus op nichemarkten en groter bereik

Alle marktplaatsen worden aangestuurd door één universele Engelstalige backoffice die alle processen aanstuurt en die door de jaren heen in eigen beheer is ontwikkeld. Achter deze backoffice steekt enorm veel know how en alle bouwstenen van de software omgeving zijn binnenshuis bedacht. In principe kan SpanjeMarktplaats als eigenaar de software tegen lage kosten uitrollen in en buiten Spanje en snel op andere markten inspringen. 

“Over de jaren is gebleken dat de Spaanse vastgoedsector en dienstverlening de markten zijn, die voor de online omzet zorgen. Met de focus op deze markten zijn inmiddels al onze websites aangepast” licht Muije toe. “Op SpanjeMarktplaats blijft de mogelijkheid bestaan om ook met nieuwe en gebruikte spullen te adverteren in de categorie Markets.”

SpanjeMarktplaats en SpanjeForum

Met een online historie die 14 jaar terug gaat heeft SpanjeMarktplaats grote bekendheid verkregen onder de Nederlandse en Vlaamse tweedehuisbezitters, residenten en forensen in Spanje en daarbuiten. In combinatie met het SpanjeForum.nl blijken beide Nederlandstalige websites met circa 1,4 miljoen maandelijkse pages views een succesformule te zijn in Spanje. “Als Nederlandse ondernemer in Spanje ben ik daar best trots op”, laat Ronald Muije weten. “SpanjeMarktplaats.nl staat aan de basis van alle projecten die wij anno 2020 online hebben staan.”

Dit vind je misschien ook leuk