Hoe kies je de beste sportkleding voor jouw vakantie in Spanje?

door admin
Hoe kies je de beste sportkleding voor jouw vakantie in Spanje?

Ook al komen de eindeloze culturele festivals en het fameuze Spaanse nachtleven na corona nog niet in volle omvang op gang, de vele stranden van wereldklasse zijn wel te bezoeken. Bovendien heeft Spanje 47 UNESCO-werelderfgoedlocaties. Daarmee staat Spanje op de derde positie wereldwijd, met bijzondere grotten, historische stadskernen, monumentale gebouwen, bruggen, nationale parken en uitgestrekte natuurgebiedenandschappen. Van Madrid tot Barcelona en van Girona tot Bilbao, het is zo’n veelzijdig land. Of je nu de hellingen van de Sierra Nevada op gaat, door de wijngaarden van La Rioja dwaalt of de zon op de Canarische Eilanden aanbidt, Spanje zal gegarandeerd indruk op je maken.

Sporten tijdens je zomervakantie in Spanje

Spanje biedt ook uitgelezen mogelijkheden om je sportroutine van thuis gewoon mee op vakantie te nemen. Wat is er motiverender dan trainen voor je halve marathon langs een zonovergoten strandboulevard? Of werken aan je conditie door flinke wandelingen in de bergen te maken. Of wat dacht je van fietsen? Mountainbiken, downhillen, er is voor elk wat wils. Zorg dan wel dat je niet vergeet de juiste sportkleding in te pakken. Je eigen hardloopschoenen, je sportbroek en indien van toepassing een goede sportbeha. Bijvoorbeeld een goede Anita sport bh.

Waarom is een goede sportbeha zo belangrijk, ook tijdens je vakantie? Twee goede redenen: comfort en high support. Comfort, want je wilt je kunnen concentreren op wat je doet in de beha en niet de hele tijd je schouderbandjes rechttrekken of het gevoel hebben afgekneld te worden. En op de tweede plaats blijft alles mooi op zijn plaats door de high support onderdelen van de Shock Absorber. Kijk bij de keuze van een sportbeha altijd naar de impact van de activiteit die jee doet. Hoe meer beweging, hoe meer ondersteuning nodig is. Ook de omvang moet hierbij in overweging genomen worden.

Sporten aan de Costa Dorada

De Costa Dorada heeft een lange spectaculaire kustlijn en moderne verfijnde resorts. Deze Noordoost-Spaanse kust is gemakkelijk te bereiken met goedkope vluchten naar Barcelona en in de zomer vliegen goedkope chartermaatschappijen naar Reus in het hart van de regio. Een van de meest erkende badplaatsen aan de Costa Dorada is ongetwijfeld Salou. Het is een leuk strand resort met stranden met blauwe vlag en tal van restaurants, bars en uitgaansgelegenheden. Vlakbij Salou is toevallig ook PortAventura te vinden, een van Europa’s beste themaparken.

Sporten aan de prachtige zandstranden van de Costa Blanca

Prachtige zandstranden hebben deze regio in het zuidoosten van Spanje de naam ‘Witte Kust’ opgeleverd. De Costa Blanca is de thuisbasis van de kosmopolitische badplaats Benidorm (en het populaire Levante-strand). Het is een bruisend strandresort met restaurants, bars, themaparken, waterparken en nog veel meer. Alle stranden bieden talloze faciliteiten waardoor je je er nooit hoeft te vervelen. De boulevard in Benidorm is eindeloos en je kunt er oeverloos sporten. De gemeente heeft ook fitnesstoestellen op het strand geplaatst om tussen het zonnebaden door in vorm te kunnen blijven. In het achterland vind je de beroemde sinaasappel en amandelboomgaarden. Slenter door de fraaie jachthaven van Denia of proef de rust in de idyllische kustplaats Moraira.

Dit vind je misschien ook leuk