Hoe een zwembad de waarde van je woning in Spanje verhoogt

door admin
Hoe een zwembad de waarde van je woning in Spanje verhoogt

De prijsverschillen worden geregistreerd per regio en per stad. In de regio Andalusië is het prijsverschil tussen een woning met of zonder zwembad het grootst. Je betaalt hier zo’n 64,4 procent meer voor een huis met zwembad. Gevolgd door de regio Valencia (54,4%), de Canarische eilanden (52%), Extremadura (51,2%), Asturië (42,4%) en Aragon (40%).

Niet overal zijn de prijsverschillen tussen huizen met en huizen zonder een zwembad in Spanje zo groot. Zo blijft in de regio Madrid het prijsverschil beperkt tot 3%, gevolgd door Cantabrië (16,6%) en Navarra (17,7%).

Prijsverschillen per stad

Verder variëren de prijsverschillen tussen woningen met of zonder zwembad ook per stad. In het Catalaanse Lleida variëren de prijzen het meest, zo’n 62,5%. Gevolgd door Burgos (60,3%) en Barcelona (58,8%).

Barcelona vs. Madrid

Vergeleken met Barcelona zijn de cijfers van Madrid opvallend te noemen. De Spaanse hoofdstad is, met een meerprijs van 6,8%, de stad met het kleinste prijsverschil. Dit opmerkelijke verschil tussen de beide steden is te verklaren doordat Madrid de laatste jaren veel heeft kunnen investeren in bouwprojecten met gemeenschappelijke voorzieningen. Terwijl Barcelona bij het opzetten van nieuwe projecten te maken heeft met de geografische beperking van de stad en haar ligging aan zee.

Na Madrid is het prijsverschil het kleinst in Guadalajara waar de huizen met zwembad slechts 7% duurder zijn. Op de voet gevolgd door San Sebastián (7,2%), Murcia (8,2%) en tot slot Sevilla (13,3%).

Te koop aangeboden huizen met zwembad per regio       

Andalusië voert ook de lijst aan als het gaat om het percentage van woningen die te koop staan met zwembad (31,7%). Gevolgd door de Canarische eilanden (29,2%), de Balearen (28,6%), Valencia (27,5%), La Rioja (22,3%) en Madrid (21,5%). In Baskenland (1,5%), Navarra (2%), Asturië (2,6%) en Galicië (4,3%) komen huizen met zwembad minder vaak voor.

Alicante, stad met meeste zwembaden

In Alicante heeft 24,7% van de huizen die op Idealista te koop worden aangeboden een zwembad. Gevolgd door Logroño (20,1%), Ciudad Real (19,1%), Ávila (18,4%), Palma de Mallorca (18,1%) en Madrid (16,1%). In Barcelona heeft 5,3% van de te koop staande woningen een zwembad.

In Vitoria vrijwel geen huizen met zwembad

In het Baskische Vitoria is slechts 0,1% van de te koop staande huizen voorzien van een zwembad. In Cádiz en Bilbao geldt dit voor 0,4%. En in Ourense en Soria beschikt 0,6% van de te koop staande woningen over een zwembad.

Verhoog je woningwaarde en laat een zwembad bouwen

Zoals uit bovenstaande informatie blijkt, kan het laten aanleggen van een zwembad bij je huis in Spanje een interessante investering zijn. Helemaal als je de tijd dat je het zwembad kunt gebruiken verlengt door het te verwarmen met solarlamellen. Dat is een energiezuinige manier om de watertemperatuur met circa 5 tot 7 graden te verhogen. Een ander voordeel is dat je zwembad meteen afgedekt is en er minder vuil in komt, wat weer scheelt in schoonmaak. Bovendien zorgt een afdekking met door lucht gevulde lamellen voor een energiebesparing tot wel 50%. Dat komt doordat er minder verdamping optreedt waardoor het gebruik van chemicaliën daalt met 68%.

Meer weten over automatische zwembadafdekkingen in Spanje? Kijk dank op de website van het Nederlandse bedrijf Dekobo. Met ruim 10 jaar ervaring in het produceren van automatische zwembadafdekkingen zijn dat specialisten in het afdekken van zwembaden.

Bekijk ook:

Een zwembad in Spanje bouwen? Dit moet je weten

Hoe voorkom je ongelukken in je zwembad in Spanje?

Dit vind je misschien ook leuk