Vanuit Duitsland naar Spanje vliegen

door admin
Vanuit Duitsland naar Spanje vliegen

Ook voor Duitsers is Spanje een geliefd vakantieland. Vanaf elke Duitse luchthaven vertrekken dan ook veel directe vluchten naar Spaanse bestemmingen, zowel op het vasteland als naar de Balearen en de Canarische Eilanden. Ook de vliegvelden die het dichtst bij de Nederlandse en Belgische grens liggen, bieden bestemmingen in Spanje aan.

Duitse luchthavens over de grens

Voor Groningers ligt de luchthaven van Bremen op een afstand van 2 tot 1,5 uur rijden. 150 kilometer meer naar het zuiden en dichterbij de Nederlandse grens ligt de luchthaven München-Osnabrück. Dit vliegveld is voor mensen uit Groningen eveneens anderhalf tot twee uur rijden. Twentenaren en Achterhoekers doen er zelfs minder dan anderhalf uur over. Airport Weeze ligt net over de grens bij het Noord-Limburgse Bergen. Via de snelweg is dat 33 kilometer ten zuidoosten van Nijmegen en 26 kilometer ten noorden van Venlo. Vooral mensen uit Gelderland, Brabant en Limburg kiezen veel voor deze luchthaven. Verder ten zuiden daarvan en meer naar het oosten ligt Airport Düsseldorf, de op twee na grootste luchthaven van Duitsland. Tot slot is voor mensen uit Zuid-Limburg en Oost-Vlaanderen het vliegveld Keulen-Bonn een interessante optie om naar Spanje te vliegen.

Spaanse bestemmingen per Duitse luchthaven

  • Airport Bremen: Alicante, Fuerteventura, Gran Canaria, Málaga, Mallorca, Tenerife
  • Airport München-Osnabrück: Alicante, Barcelona, Bilbao, Fuerteventura, Gran Canaria, Ibiza, Madrid, Málaga, Menorca, Murcia, Palma de Mallorca,Sevilla, Valencia,
  • Airport Weeze: Alicante, Fuerteventura, Girona, Gran Canaria, Ibiza, Lanzarote, Málaga, Palma de Mallorca, Tenerife, Valencia
  • Airport Düsseldorf: Alicante, Barcelona, Bilbao, Fuerteventura, Ibiza, Jerez de la Frontera, Lanzarote, Las Palmas, Madrid, Malaga, Palma, Santa Cruz de la Palma, Tenerife, Valencia
  • Airport Keulen-Bonn: Alicante, Lanzarote, Barcelona, Fuerteventura, Las Palmas, Madrid, Málaga, Palma de Mallorca, Sevilla, Tenerife-Sur, Valencia

 

Vanaf Duitsland naar Spanje vliegen in coronatijden

Nederland is op dit moment voor Duitsland een ‘hoog risicogebied’. Bij het inreizen van Duitsland heb je een coronabewijs nodig. Reis je met een testbewijs naar Duitsland? Dan mag deze test niet ouder zijn dan 48 uur (dit geldt voor zowel een PCR-test als antigeentest). Als je een test nodig hebt, geldt deze verplichting voor elke reiziger van 6 jaar en ouder (dit was 12 jaar en ouder). In alle deelstaten is daarnaast de 2G-regel van kracht. Dit betekent dat je volledig gevaccineerd of hersteld van corona moet zijn om toegang te krijgen tot grote delen van het openbare leven, zoals restaurants, horeca, winkels, musea, en veel gevallen ook hotels. Een uitzondering hier op geldt voor reizigers die op doorreis zijn en vliegen vanaf Duitsland. Wanneer je korter dan 12 uur in Duitsland verblijft, is een negatief testresultaat ook voldoende. Geldig zijn een PCR-test van maximaal 72 uur oud óf een snelle antigeentest van maximaal 48 uur oud. Lees hier het actuele reisadvies voor Duitsland.

Op bestemming kan je je laten testen bij een van de corona testlocaties. Hou er rekening mee dat de geldigheidsduur van een PCR-test voor de terugreis naar Nederland maximaal 48 uur is en de geldigheidsduur van de antigeentest (sneltest) 24 uur.

Eisen Spanje

Spanje eist van binnenkomende reizigers een QR-code die is verkregen door het Formulario de Control Sanitario (FCS) in te vullen. Dat kun je hier downloaden en invullen. Let op: deze is op papier niet geldig. Je dient de QR code te downloaden, dan mag je hem wel uitgeprint aan de autoriteiten tonen. Of je download de code op je mobiel.

Reizigers van 12 jaar en ouder dienen eveneens hun Covid-certificaat te laten zien waarop staat dat ze volledige dosis vaccin hebben ontvangen, een herstelbewijs of een negatieve test. Alle 12 tot 18-jarigen met 1 dosis vaccinatie kunnen naar Spanje reizen met een negatieve antigeentest.

Corona-maatregelen Spanje

In heel Spanje geldt de plicht om een mondmasker te dragen in openbare binnenruimtes en in het openbaar vervoer. Als je buiten niet de veilige afstand van 1,5 meter kunt handhaven, dan dien je ook je mondkapje op te zetten. De anderhalve meter afstandsregel geldt overigens overal. Verder gelden er capaciteitsbeperkingen voor horeca en evenementen en speciale sluitingstijden. Zo geldt er in Catalonië een avondklkok. Check bij je accommodatie vooraf wat de geldende beperkingen op de plaats van jouw bestemming zijn. Die verschillen in Spanje per autonome gemeenschap.

Tips voor parkeren bij de luchthavens

Als je naar een Duitse luchthaven rijdt, wil je daar ook parkeren. Elke luchthaven biedt doorgaans verschillende opties om je auto veilig achter te laten. We geven hier enkele tips voor parkeren bij vliegvelden in Duitsland.

1. Als je geld wilt besparen kun je het beste vooraf goed prijzen en parkeermogelijkheden per luchthaven vergelijken.

2. Houd er rekening mee dat hoe dichter je bij de vertrekhal parkeert, hoe hoger vaak het tarief is.

3. Verder gelegen parkeergarages of parkeerplaatsen bieden vrijwel altijd een shuttle-service. Je parkeert je auto en wordt met een busje naar de vertrekhal gebracht. Bij terugkeer staat de transferbus je al op te wachten.

4. Kies je voor een parkeergelegenheid met valet service, dan wordt je door een medewerker van de parking bij de vertrekhal opgewacht. Je stapt uit, geeft de autosleutel mee en de medewerker parkeert je auto. Keer je terug van een ontspannen vakantie in Spanje, staat er opnieuw een medewerker van de parking je met je eigen auto op te wachten.

5. In de regel geldt hoe eerder je een parkeerplaats reserveert, hoe goedkoper het tarief.

Parkeren bij luchthaven Düsseldorf

Wie bijvoorbeeld zijn auto wil parkeren op luchthaven Düsseldorf kan kiezen uit 34 parkeerplaatsen. Daar zitten parkings tussen op loopafstand van de terminal, maar ook verder weg gelegen parkeergarages met een valet parking service. Voor een week parkeren op luchthaven Düsseldorf begin januari variëren de tarieven van 19 euro tot ruim 153 euro.

Dit vind je misschien ook leuk