Hoe interessant is het investeren in Bitcoins nog?

door admin
Hoe interessant is het investeren in Bitcoins nog?

Als je deze “zilvervloot” gemist hebt, vraag je jezelf wellicht af hoe interessant het investeren in Bitcoins op dit moment nog is. In dit artikel ontdek geven we antwoord.

Koersontwikkeling van de Bitcoin

Wie een beetje de koersontwikkeling van de Bitcoin heeft gevolgd, weet als geen ander dat deze lijn een zeer grillig verloop heeft. De munt is in 2008 geïntroduceerd. Een leuke fun fact is dat er ooit maar liefst 10.000 Bitcoin is geboden voor de aankoop van 2 pizza’s. Voor dit bedrag zou je tegenwoordig een leuk huis in Spanje kunnen aanschaffen.

Hoewel er sprake is van een zeer grillig koersverloop, is er wel degelijk sprake geweest van een flinke koersstijging. In het najaar van 2013 bedroeg de waarde van één BTC-token iets meer dan 100 Amerikaanse dollar. Aan het einde van datzelfde jaar was er reeds een koersdoel in zicht van 800 Amerikaanse dollar. 

Na het bovengenoemde record vlakten de prestaties van de Bitcoin enigszins af tot in 2017. Er waren mensen die deze afvlakking van de Bitcoin koers zagen als het einde van een trend, maar niets bleek minder waar. Eind 2017 had de Bitcoin koers een waarde van bijna 20.000 Amerikaanse dollar. Iedereen die besloten had om zijn of haar investeringen in eigen bezit te houden, was in één klap steenrijk. In 2021 werd zelfs een all time high gerealiseerd van meer dan 60.000 dollar!

Is een investering in de Bitcoin nog wel interessant?

Het bovenstaande roept de vraag op of een investering in de Bitcoin nog wel interessant is. Veel mensen zullen immers het idee hebben dat de zilvervloot al lang en breed vertrokken is. Dit is niet helemaal het geval.

De beste keuze die je kon maken – en dat is achteraf makkelijk praten – was inderdaad geweest om direct vanaf de introductie van de Bitcoin in te stappen en je investering daarna niet meer aan te raken. Uiteraard is dit nu niet meer mogelijk maar de eerder beschreven volatiliteit van de crypto markt bied je wel kansen.

Het is dan ook van het grootste belang om de koersontwikkelingen in de gaten te houden. Heb je het idee dat de Bitcoin koers na een koersdaling op het laagste niveau staat. Maak dan gebruik van de diensten van een exchange of een initiatief als Immediate Edge om in te stappen. Juist omdat de koers van de Bitcoin relatief hoog staat, heb je al bij een kleine koersstijging volop kans om een goede winst te maken. 

En, hoe leuk zou het zijn om die winst te investeren in een tweede woning in Spanje

Dit vind je misschien ook leuk