Op vakantie naar Spanje met de zekerheid dat je koffers ook aankomen?

door admin
Op vakantie naar Spanje met de zekerheid dat je koffers ook aankomen?

Dat was, en is nog steeds de realiteit van talloze reizigers van wie hun koffer op een of andere luchthaven is blijven steken. Zo was er begin juli sprake van kofferchaos op de luchthavens Barajas in Madrid en El Prat in Barcelona.

De wanorde rond de bagageafhandeling op diverse Europese luchthavens is namelijk groot. Zo groot zelfs dat in Ierland iemand een vliegticket heeft gekocht, speciaal en alleen om op de luchthaven van Dublin achter de douane te komen om zelf naar zijn koffer te zoeken. Vliegmaatschappij Delta vloog op in juli met een vliegtuig zonder passagiers maar gevuld met 1.000 gestrande koffers van Londen naar de Verenigde Staten om ze weer terug te bezorgen bij hun rechtmatige eigenaar.

Risico op gestrande koffers is niet nieuw

Je zou het niet zeggen, maar ook voor de huidige chaos op de luchthavens ontstond, raakten regelmatig koffers kwijt. Volgens onderzoek van bagageophaaldienst Bagagekoerier.nl ging het dagelijks om 65.000 tot 90.000 verloren koffers wereldwijd. In de helft van de gevallen raakten koffers kwijt op vluchten met een transfer.

Terminals vol gestrande koffers

De plotseling sterk gestegen reislust na twee jaar covid-19-pandemie heeft tal van luchthavens in heel Europa verrast. Ze kampen met personeelstekorten op cruciale posities. Een domino-effect doet de rest: koffers komen niet aan, maar daarnaast is er ook te weinig personeel dat het nasturen van koffers in goede banen kan leiden. Met beelden van terminals vol gestrande koffers en vertraagde vluchten tot gevolg. 

Boek een bagageophaaldienst

Gelukkig zijn er oplossingen voor wie toch erg graag met het vliegtuig op reis wil en bagage mee wil nemen. Allereerst kun je er natuurlijk voor kiezen om alleen maar handbagage mee te nemen. Zo draag je tijdens je reis alles wat je nodig hebt voortdurend bij je. In veel gevallen is op reis gaan met slechts handbagage niet ideaal. Of je hebt bijzondere bagage voor bijvoorbeeld een actieve vakantie in Spanje. Denk aan surfplanken, golfclubs of fietsen… Het boeken van een bagageophaaldienst is dan ideaal. Je bagage reist los van jou naar je bestemming.

Comfort en gemak

Reizen zonder te hoeven sjouwen met zware koffers en zonder ingewikkeld gedoe of wachttijden om je bagage in te checken. Dat klinkt niet alleen ideaal, maar werkt in de praktijk perfect. Ook voor de vliegmaatschappijen zijn dit soort bagagekoeriers een grote zegen omdat die hen veel werk uit handen nemen. De huidige praktijk wijst uit dat dit zomaar dé manier van bagageverzendingen van de toekomst kan worden.

Bekijk ook: Welke stakingen in de luchtvaart in Europa kunnen we nog verwachten?

Bagagekoerier.nl

Een van die bedrijven die al jaren bagage overal ter wereld naar toe brengt is Bagagekoerier.nl. Wellicht jouw oplossing voor je komende vakantie. Zij nemen namelijk het volledige transport van de bagage van je over. Je pakt thuis je koffers in, zet ze klaar en een koerier haalt ze op. Wanneer je aankomt op je vakantieadres staat je bagage al op je te wachten. Voor de terugreis werkt het hetzelfde. Zo bespaar je gedoe, tijd en geld. Bagagekoerier.nl levert ook golftassen, wakeboards, ski’s of andere bijzondere bagage voor je af in je hotel, appartement, Airbnb of vakantiehuis.

Hoe werkt het?

Je koffers versturen met deze bagageophaaldienst werkt eigenlijk hetzelfde als wanneer je een vlucht voor jezelf boekt. Op de website vul je het aantal koffers in waarmee je op reis wilt, het formaat en het gewicht ervan. Je geeft je reisdata op en je bestemming. Dan zie je gelijk wat het laten vervoeren van je bagage naar Spanje met Bagagekoerier.nl je gaat kosten.

Tijdens je reis hoef je dus alleen jezelf mee te nemen, je ontloopt lange wachtrijen, ontziet je rug en komt ontspannen aan op je vakantieadres in de zekerheid dat je complete bagage daar ook al is. Op die manier begint je vakantie al zodra je van huis vertrekt!

Dit vind je misschien ook leuk