Zen en sensationele muziek in Estepona en Mijas

door admin
Zen en sensationele muziek in Estepona en Mijas

Als je aan de Costa del Sol woont of verblijft, kun je voor slechts 10 euro een van deze concerten bijwonen. Het concert “ZENsational” is het geesteskind van componist en musicus Hermane. Aan boord van zijn akoestische vleugel neemt hij je mee op een spectaculaire reis door kleurrijke muzikale landschappen, beginnend met verschillende betoverende cadansen waarop thema’s in verschillende stijlen volgen:  Caribisch, tango, flamenco…

Alle nummers zijn eigen composities, behalve de beroemde “Bohemian Rhapsody”, waar Hermane het publiek zal uitnodigen om mee te doen. Later wordt bij elk thema een nieuw instrument geïntroduceerd: een cello, een handpan, wat conga’s, een saxofoon en enkele indrukwekkende zangers. Dit geheel culmineert in een spectaculaire show met Cubaanse en Afrikaanse ritmes, soul, flamenco, gospel , en een geweldige bombastische finale!

Mis deze sensationele reis door ongebruikelijke hoeken van het muzikale universum niet!

Het brein achter ZENsacional

Hermane, van Nederlandse nationaliteit, groeide op in verschillende Afrikaanse landen waar hij werd ondergedompeld in de Afrikaanse muziekwereld. Hij speelde er keyboard en gitaar n verschillende groepen. Na zijn universitaire studies in Nederland ging hij in het Caribisch gebied wonen, piano spelen in high-end hotels en met Caribische groepen. Daarna woonde hij een jaar in Tulsa, Oklahoma. Dit is een van de belangrijkste centra van gospelmuziek. Vervolgens verhuisde hij voor zes jaar naar Zuid-Amerika, waar hij in Chili, Bolivia en Honduras woonde. In deze landen leerde hij verschillende Latijnse stijlen spelen, zoals tango en bossa nova.

Een radicale verandering bracht hem voor drie jaar naar Boedapest, waar hij een jaarlijks festival organiseerde met internationale zangers. In 2003 besloot hij met zijn gezin om zich in Spanje te vestigen en hoopt voor altijd te blijven!

Enkele reacties uit het publiek

“De piano koppelde alle nummers aan elkaar zonder te stoppen … dat zorgde voor een ongelooflijke flow!”

“Ik ging liggen en liet mijn gedachten los… Het was geweldig!”

“Ik werd behoorlijk emotioneel … ik heb nog nooit zo’n ervaring gehad!”

Muzikanten

  • Cello: Andrea Garrido
  • Percussie: Miguel Rojas
  • Saxofoon: Antonio Sanchez
  • Hoofdstem: Sonia Rodes
  • Koor: Frederique Hornborstel & Beatriz Ontañon & Fabrizio Benenati

 

Waar en wanneer genieten van de ZENsacional concerten?

Je kunt in februari twee ZENsacional-concerten bijwonen aan de Costa del Sol. Een daarvan wordt gehouden in Estepona, in Centro Cultural Padre Manuel op 11 februari om 20:00 uur. De tweede is op 12 februari, 20.00 uur in het Las Lagunas-theater in Mijas. Kijk voor meer informatie op de website. Contact Hermane op zijn mobiel: 657 979 799. Of schrijf hem een ​​e-mail: hermanrijks@gmail.com.

Dit vind je misschien ook leuk