Zomer brengt explosie aan boekingen naar Spanje

door admin
Zomer brengt explosie aan boekingen naar Spanje

Dit grote vertrouwen van IATA blijkt uit conclusies die de organisatie trok uit de enquête die de organisatie hield onder 4.700 passagiers uit elf verschillende landen. Van mei tot en met september 2023 is er namelijk 35 procent meer vluchten naar Spanje geboekt dan vorig jaar. Luchtvaartmaatschappijen hebben moeite om aan de groeiende vraag te voldoen en plannen daarom maximaal in conform de capaciteit die luchthavens en grenscontroles hebben.

Vanuit deze landen is het aantal boekingen naar Spanje massaal gestegen

Uit boekingsgegevens voor de zomerperiode blijkt dat de voornaamste groei wordt verwacht vanuit Azië en de Stille Oceaan (+134,7%), het Midden-Oosten (+42,9%), Europa (+39,9%), Afrika (+36,4%), Latijns-Amerika (+21,4%) en Noord-Amerika (+14,1%).

“Vooral vanuit verre landen is het voor reizigers de eerste keer sinds de pandemie dat er weer een verre reis kan worden gemaakt. Hieruit blijkt dat het vertrouwen om veilig te kunnen reizen weer is toegenomen.” Hoewel er wel het een en ander aan vertragingen en annuleringen wordt verwacht, geeft woordvoerder Nick Careen van IATA aan dat de meeste problemen die in 2022 speelden, snel verholpen kunnen worden.

Nauwelijks problemen bij nauwe samenwerking Spaanse organisaties

Samenwerking tussen reis- en luchtvaartorganisaties, voldoende personeel en nauwkeurige informatie-uitwisseling zijn volgens IATA cruciaal om het zomerseizoen een succes te kunnen noemen. Volgens IATA is hierin al veel werk gestoken en als iedereen de beloofde capaciteit levert dan zullen problemen voor reizigers tot een minimum kunnen worden beperkt.

IATA blijft hierin wel waakzaam voor onaangekondigde stakingen binnen Europa, die eerder dit jaar al zorgden voor veel problemen. De organisatie roept regeringen dan ook op om hierop voorbereid te zijn en eventuele noodscenario’s uit te schrijven mochten maatschappijen overgaan tot een staking tijdens deze piekperiode.

Dit vind je misschien ook leuk