Zomer net begonnen en Spaanse stad Vigo start al met kerstversiering

door admin
kerstverlichting Vigo

In een obsessie om “de beste kerst op deze planeet” voor te bereiden, aldus de woorden van de burgemeester van Vigo, begint zijn gemeentebestuur nu al met de kerstversiering. De zomer is net begonnen, mensen maken zich op voor het strand, halen hun badkleding en parasols tevoorschijn, maar de gemeente Vigo is al bezig met kerst. 

Spaanse steden gaan elk jaar verder in het versieren van hun stad om deze kerstbestendig te maken. Enige concurrentiestrijd om gtot de mooist verlichte stad van Spanje verkozen te worden, is hen daarom steeds minder vreemd. Gemeentebesturen doen er alles aan om publiek te trekken naar hun stadscentra. De Zuid-Spaanse stad Málaga is in dit verband erg succesvol door in de periode rond kerst drie keer per avond een kerstshow te verzorgen. Daarbij knippert de kerstverlichting op de maat van allerlei klassieke en moderne kerstnummers. Dagelijks trekt dit schouwspel tienduizenden bezoekers.

Daarom zullen in Vigo naast toeristen die met koffers en parasols door de stad wandelen, er binnenkort ook werknemers te zien zijn die kerstversiering ophangen. Dat klinkt vreemd, maar hoewel de officiële verlichting pas in november aangaat, start het gemeentebestuur al in juli met de voorbereidingen.

Operatie kerstversiering van start

Burgemeester Caballero bevestigde dat medewerkers van de gemeente de komende weken starten met het ophangen van de kerstversiering. Dat deed hij tijdens een interview in het programma ‘La Hora de La 1’. “En heel Spanje zal het zien,” verklaarde een enthousiaste Caballero.

Een zomerse traditie

Dit is niet de eerste keer dat Vigo zo vroeg met de kerstvoorbereidingen begint. In augustus 2022 poseerde Caballero voor enkele kerstkransen in het centrum van zijn stad om de installatie van de verlichting te starten. De kersttraditie van Vigo heeft een bijzondere band met de zomer. In september 2018 kreeg Caballero nationale aandacht door een persconferentie waarin hij aankondigde dat Vigo “de beste kerst ter wereld” zou bieden.

“Beste kerst ter wereld” dit jaar nog grootser

Elk jaar wordt het verlichtingsplan van Vigo ambitieuzer. In 2018 begon de stad met negen miljoen LED-lichten, wat in 2019 toenam tot tien miljoen, in 2020 tot elf miljoen en vorig jaar tot 11,5 miljoen LED-lichten. Dit jaar belooft Caballero dat de kerst nog grootser zal zijn dan ooit tevoren. De stad zal dit jaar 11,5 miljoen LED-lichten hebben in 420 straten en pleinen. Daar komen nog 1.259 decoratieve bogen, 2.674 decoratieve elementen, 2.518 bomen en tal van andere versieringen verspreid over markten, pleinen, rotondes en andere locaties bij.

Dit vind je misschien ook leuk