Zomertoerisme Malaga: 60 procent van de vakantiehuizen al gereserveerd

door admin
Zomertoerisme Malaga: 60 procent van de vakantiehuizen al gereserveerd

De stad Malaga en de Costa del Sol zetten zich duidelijk in voor toerisme met een hoge koopkracht. De sector en autoriteiten richten hun inspanningen hierbij op het aantrekken van Noord-Amerikaanse toeristen. Tevens promoten ze luxe hotels die een aanvulling vormen op het culturele en zon- en strandaanbod. Uit het aantal reserveringen dat tot nu toe voor deze zomer al is gedaan, blijkt dat de aantrekkingskracht van de provincie zich niet tot de kust beperkt.

Malaga heeft beste bezettingsgraad in plattelandstoerisme

Dit wordt bevestigd door de marktstudie uitgevoerd door het platform Ruralidays.com. Hieruit blijkt dat Malaga, na analyse van alle gebieden in het binnenland van Andalusië, de beste bezettingsgraad heeft op het gebied van plattelandstoerisme.

Bekijk ook: ¡Adios Costa! Landelijk toerisme is booming in Spanje

“Voor de eerste helft van augustus zijn de reserveringen al boven de 67% voor landelijke accommodaties in Malaga met een privézwembad. Momenteel bereikt de landelijke bezetting in Andalusië voor heel augustus 54%.”

Het rapport, waarover La Opinión De Málaga bericht, laat zien hoe Amerikaanse bezoekers, tot nu toe niet erg noemenswaardige aantallen, opeens een grote belangstelling tonen voor de streek en daarbij de meest luxueuze villa’s hebben gereserveerd. Hieronder vele met een prijs van meer dan 100 euro per persoon per nacht.

Internationale reizigers geven gemiddeld meer uit per dag dan nationale reizigers: 39 euro tegenover 34,4 euro. Hoewel markten als Nederland, het Verenigd Koninkrijk of Duitsland ook hun reserveringen hebben verhoogd, zullen de meeste verblijven worden uitgevoerd door Spaanse klanten.

Favoriete bestemmingen in de provincie

De favoriete bestemmingen in de provincie Malaga voor deze zomer zijn Nerja, Frigiliana, Cómpeta, El Borge, Ronda, Villanueva del Rosario, Alhaurín de la Torre en Torrox.

Trends 

Voor augustus zouden klanten vooral zoeken naar ruime, lichte, moderne huizen, met privacy en uitzicht, evenals jacuzzi’s, hydromassagebaden, open haarden, barbecues en vrijetijdselementen -pingpong of biljart-. Gezinnen die met hun huisdier reizen, zijn bijna verdubbeld in vergelijking met vorig jaar, bijna 10% van het totale aantal gemaakte reserveringen.

Positief laagseizoen 

De vraag naar plattelandstoerisme is ook sterk in het huidige laagseizoen. Begin februari, de datum waarop het rapport werd gemaakt, bedroegen de reserveringen in de provincie Malaga voor de huidige maand meer dan 52%. De bezetting van het weekend van 10 op 12 februari steeg in de provincie met bijna vier procentpunt ten opzichte van 2022.

Bekijk ook: En de Spaanse hoofdstad van het plattelandstoerisme 2022 is..?

Dit vind je misschien ook leuk