Spaanse werknemers geloven dat met vaccinatie hun kans op werk groter wordt

door admin
Spaanse werknemers geloven dat met vaccinatie hun kans op werk groter wordt

Dit is het hoogste percentage in Europa wat betreft vertrouwen in de positieve impact van vaccinatie op de arbeidsmarkt. Dit percentage is 20,7% hoger dan het Europese gemiddelde (49,1%) en 14% boven het wereldgemiddelde (55,8%). 

In Spanje verwachten mannen het meeste van hun toekomstige werkvooruitzichten zodra ze het vaccin krijgen (75,1%), terwijl dat bij vrouwen 64,3% is. 

Wat de leeftijdsgroepen betreft, denkt 71,3% van de beroepsbeoefenaars tussen 25 en 45 jaar dat vaccinatie een positieve invloed zal hebben op hun situatie, terwijl 68,1% van de werknemers onder de 25 dat denkt en 67,9% van de 45-plussers. 

Telewerken

Ondertussen geeft 63,5% van de professionals in Spanje er de voorkeur aan om op afstand te werken totdat groepsimmuniteit is bereikt. Onder mannen was dit percentage 65,9% en onder vrouwen met 61,1% iets lager.

De meerderheid, of 70,3%, van de werknemers, geeft aan dat hun bedrijf fysieke aanwezigheid op de werkvloer heeft geëist. 54,5% van de werknemers bleek telewerken te kunnen combineren met werken op kantoor, aldus blijkt uit het onderzoek van het Nederladnse uitzendbureau dat in 39 landen actief is. 

Arbeidsmarkt heeft behoefte aan herstel

“Dit onderzoek laat zien wat wij bij Randstad Research al maanden verifiëren bij zowel bedrijven als werknemers: de arbeidsmarkt heeft behoefte aan stabiliteit en herstel, en vaccinatie is daar synoniem voor. Totdat de langverwachte groepsimmuniteit zich voordoet, is het raadzaam om door te gaan met een telewerkmodel, ook al is het een gemengd model, een oplossing die in ons land alom ingeburgerd is”, aldus Valentín Bote, directeur van Randstad Research in Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk