Duitsland verklaart heel Spanje tot risicogebied zonder effect op vakanties

door admin
Duitsland verklaart heel Spanje tot risicogebied zonder effect op vakanties

De Duitse gezondheidsautoriteiten hebben deze vrijdag heel Spanje, inclusief de Balearen en de Canarische Eilanden, uitgeroepen tot “eenvoudige” risicogebieden voor COVID-19, in het kader van een toename van de incidentie op het nationale grondgebied.

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten dat de lijst met eenvoudige risicogebieden gebieden omvat met een “hoger risico op infectie” door SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt. Samen met Spanje zijn Bahrein, Ierland en Trinidad en Tobago toegevoegd.
Reizigers die in Duitsland aankomen na een verblijf in een “eenvoudige” risicozone, moeten bij aankomst een negatieve COVID-19-diagnosetest of een vaccinatiebewijs overleggen.

Duitsers kunnen zodoende hun vakanties in Spanje voortzetten en wie binnenkort naar Spanje vertrekt verandert er vooralsnog niets. Voor reizigers naar en in Spanje blijven dezelfde regels gelden, dat wil zeggen dat ze een test moeten ondergaan voordat ze naar hun land terugkeren – antigenen met niet meer dan 48 uur of een PCR van niet meer dan 72 uur -, met uitzondering van gevaccineerde en herstelde mensen , die zijn vrijgesteld.

Van hun kant beschouwen de Duitse gezondheidsautoriteiten Saoedi-Arabië en de Zweedse provincie Kronoberg niet langer als risicogebieden, terwijl ze Fiji en Cyprus hebben opgenomen in de lijst van “hoge incidentie”-gebieden, volgens de website van het Robert Koch Instituut (RKI). ), de overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor de bestrijding van pandemie in Duitsland.

De situatie in Spanje kan verslechteren

Hoewel het nog steeds geen impact heeft, zou de situatie de komende week kunnen verslechteren als de trend van besmettingen in Spanje doorzet. Duitsland beschouwt als een zone met “hoge incidentie” die plaatsen die een cumulatieve incidentie van zeven dagen boven 200 gevallen per 100.000 inwoners overschrijden. De 14-daagse incidentie van COVID-19 in Spanje is 317 per 100.000 inwoners en meer dan 1.000 onder de twintigers. 21 miljoen Spanjaarden zijn volledig gevaccineerd.

Dit vind je misschien ook leuk