Hond overleeft twee dagen in zee voor hij Spaanse kust weet te bereiken

door admin
Hond overleeft twee dagen in zee voor hij Spaanse kust weet te bereiken

Jolie is de hoofdpersoon van een moeilijk te geloven verhaal dat ook heel goed slecht had kunnen aflopen. De hond bleek ingeschreven te staan op een Deens adres. Ze werd ondergebracht in het plaatselijke asiel terwijl de agenten probeerden haar baasjes op te sporen. 

Tijdens het onderzoek kreeg de meldkamer van de Spaanse politiecentrale een telefoontje van een vrouw uit Cádiz. Zij legde uit dat de dochter van een vriend van haar uit de Verenigde Staten een hond was verloren tijdens het zeilen.

De betreffende vrouw was aan het varen in de Middellandse Zee in gezelschap van haar man en hun hond Jolie. Hun eindbestemming was Ibiza. Op een gegeven moment ontstond er een sterke wind. Een windvlaag bracht de hond uit haar evenwicht waardoor ze in zee viel. Hoe hard de opvarenden ook hun best deden, ze konden hun hond niet terugvinden. Na lang zoeken restte hen niets anders dan hun dier op te geven. Een grote tragedie. Totdat bleek dat de hond die twee dagen later op het strand van Águilas Jolie bleek te zijn. De enige verklaringi was dat de hond al zwemmend de enorme afstand heeft overbrugd.

De lokale politie vermoedt dat de hond een à twee dagen heeft moeten zwemmen voordat ze de kust wist te bereiken. Nadat de baasjes van Jolie door de politie op de hoogte waren gesteld van het feit dat hun hond veilig en wel in Murcia was, voeren ze zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde haven van dat moment. Dat was Calpe. Een paar uur later waren ze in Aguilas om met hun hond herenigd te worden. 

In de video op deze pagina is de enorme vreugde van deze wonderbaarlijike hereniging te zien. De eigenaar stopt niet met zeggen: “We hebben hem terug”, terwijl de hond jankt van opwinding en niet stopt met trillen en kwispelen van vreugde.

Tussen Ibiza en Águilas liggen meer dan 160 zeemijlen (een kleine 300 km). Hoewel niet duidelijk is op welk punt het dier precies in de zee is gevallen, is alleen het feit dat het naar de kust is gezwommen al een wonder. 

Dit vind je misschien ook leuk