Video vol drugs, seks en vandalisme toont "ramp" in centrum Alicante

door admin
Video vol drugs, seks en vandalisme toont "ramp" in centrum Alicante

Voor de inwoners van de oude stad is het genoeg geweest. Bijna elke nacht worden ze geconfronteerd met problemen van lawaai, vuil, vandalisme, gevechten en drugsgebruik in de omgeving van de parken Ereta en Santa Cruz.

Zelf beelden van overlast opgenomen

Om deze reden, en omdat volgens hen de gemeente niets doet, hebben ze besloten om een ​​video op YouTube te plaatsen (ook te zien op deze pagina) met alles wat ze de afgelopen maanden vanaf de balkons van hun huizen hebben opgenomen. Ze doen het, zeggen ze, om de rest van de inwoners van Alicante bewust te maken van wat zij elke dag moeten doorstaan. Bovendien willen ze dat anderen beseffen dat dit historische deel van hun stad in gevaar is als er geen dringende actie wordt ondernomen.

Degradatie van het historische centrum

De video heeft “Degradatie van de oude stad van Alicante” als titel en is gepubliceerd op een kanaal dat speciaal voor deze gelegenheid is opgericht. In vijf minuten tijd zie je onder andere jongeren die ‘botellones’ houden (met zelf meegebrachte alcohol feestjes vieren op straat), over de hekken van het Ereta-park springen, overgeven, op klaarlichte dag drugs op straat snuiven of in het volle zicht van iedereen seks hebben.

Bekijk ook: Het andere gezicht van de Camino de Santiago

De beelden tonen ook de resultaten van deze eindeloze dagen en nachten van feestvieren. Mensen liggen op straat hun roes uit te slapen, gesloopt stadsmeubilair, beschadigde privégevels en enorme hoeveelheden vuil en afval. 

Vandalisme en gebrek aan onderhoud

Ook volgt er een rondleiding langs verschillende iconische punten in de buurt om te laten zien in welke staat ze zich bevinden door de verschillende daden van vandalisme en het gebrek aan gemeentelijk onderhoud. Vervolgens tonen ze hoe deze delen van het historische centrum eruit zouden zien als ze zouden worden opgeknapt en verbeterd om weer toeristische attracties te worden.

Bekijk ook: Zo maakt Spanje korte metten met onopgevoede en dronken toeristen

Volgens de voorzitter van de Benacantil buurt, Joaquín Gangoso, was deze schokkende video nodig om mensen en onze politici bewust te maken van de situatie waar praktisch van mandag tot zondag onder lijden. Die situatie heeft volgens hem bovendien gevolgen voor de nieuwe winkels en toeristische vestigingen die de afgelopen jaren in het gebied zijn gekomen. 

Ruim 400 klachten ingediend zonder resultaat

Gangoso voegt toe dat buurtbewoners de afgelopen zes maanden meer dan 400 klachten hebben ingediend bij de gemeenteraad en tot zeven keer schriftelijk hebben verzocht om een ontmoeting met de burgemeester. Hierop hebben ze tot nu toe nog steeds geen antwoord ontvangen. Het blijft stil. Ook worden veel meldingen die gedaan worden bij de lokale politie genegeerd.

Bekijk ook: Dronken toeristen en massificatie niet alleen probleem voor Barcelona en La Palma

De buurtewoners willen dat de lokale politie een campagne start om alle vergunningen op het gebied van isolatie en muziek van bars en clubs te controleren en actualiseren. Vele zitten er al meer dan 20 jaar, dus voldoen helemaal niet meer aan de huidige regelgeving op die gebieden.  

Dit vind je misschien ook leuk