Man gebeten door ratelslang in park Madrid

door admin
Man gebeten door ratelslang in park Madrid

Het ging om een aanval van westelijke diamantratelslang (Crotalus atrox). Een giftige soort die voorkomt in de woestijnen van het zuidwesten van Amerika en Mexico. Toevallig bleek het slachtoffer van de slang een slangenexpert te zijn. Zodoende kon hij het medisch personeel exact vertellen welke antistof hij nodig had. Deze was echter niet voorhanden, daar deze slangen niet in Spanje voorkomen en het ook verboden is ze als huisdier te houden.

Antigif

Het ziekenhuis nam echter contact op met Faunia, een dierentuin in Madrid met exotische dieren, waaronder ratelslangen. Hier had met wel het betreffende antigif op voorraad om verzorgers de behandelen na eventuele beten. Volgens de Spaanse media zou de man gepoogd hebben de slang te vangen en doden om omstanders te beschermen. Die poging slaagde niet helemaal en hij werd gebeten.

De politie vond later de dode slang van een meter lang en kon bevestigen dat het ging om een in Spanje illegale soort. Er volgt nog een onderzoek naar waar de slang vandaan is gekomen en hoe deze in het park terechtkwam.

Dit vind je misschien ook leuk