Themapark in Spaanse woestijn te koop

door admin
Themapark in Spaanse woestijn te koop

Voor 2,8 miljoen kan de koper eigenaar worden van een stad die volledig is gebouwd in de Noord-Amerikaanse Far West-stijl voor de verfilming van de spaghettiwestern (de Europese versie van het filmgenre) Once Upon a Time in the West met de beroemde muziek gecomponeerd door de bekende soundtrackcomponist Ennio Morricone.

Geen ‘overdreven prijs’

“Ik denk niet dat het een overdreven prijs is”, zegt José Ruda, manager van het vastgoedbedrijf dat verantwoordelijk is voor de verkoop tegen El País. “De herinnering, de geschiedenis en het gevoel dat op deze plek is geworteld, zijn van onschatbare waarde”, benadrukte hij.

Tegenwoordig is Western Leone een themapark, met shows in het weekend. Het dient verder als decor voor het filmen van series, korte films, commercials of videoclips. “De eigenaren zijn nu bejaard en het park moet voortdurend onderhouden worden”, legt Ruda uit, “ze kochten Western Leone na de opnames van de film en hebben 40 jaren van hun leven in het project gestoken”.

Woestijn van Tabernas

Vanaf 1954 vormde de woestijn van Tabernas, de enige echte woestijn van Europa, en het nabijgelegen natuurgebied aan de kust Cabo de Gata, het decor voor Spaans-Italiaanse filmproducties, waaronder de ‘spaghettiwesterns’ van Sergio Leone, maar ook The Good, the Bad and the Ugly en Lawrence of Arabia. Bij de ingang is het bezoekerscentrum waar alle benodigde informatie te verkrijgen is en gereserveerd kan worden voor tochten door de woestijn.  

Dit vind je misschien ook leuk