Deze Spaanse stad maakt furore in de hele wereld en dit mag je er niet missen

door admin
Deze Spaanse stad maakt furore in de hele wereld en dit mag je er niet missen

Volgens bronnen hebben zich hier meer dan 600 nieuwe bedrijven gevestigd die meer dan 20.000 banen hebben gecreëerd met salarissen van gemiddeld ruim 55.000 euro bruto per jaar. Dit is het resultaat van een jarenlange transformatie tot een modernere, actievere, levendigere en interessante stad. Met volop cultuur en historie.

De komst van kunst

De opleving begon met de komst van grote musea en kunstcentra. En beetje bij beetje maakte Málaga korte metten met het idee dat het alleen een bestemming is voor zon, strand en sardientjes. Wat natuurlijk al de moeite waard is, maar er is meer! Ook de trend om werk en vakantie te combineren, de ‘workation’ en de digitale nomaden hebben er hun intrede gedaan. Hoe heerlijk is het om ’s morgens met uitzicht op zee te werken en ’s middags en ’s avonds te genieten van het strand, de boeiende cultuur en allerlei activiteiten. 

Wat musea betreft, kan Málaga bogen op zowel kwantiteit (er zijn er 38) als kwaliteit en variëteit. Met thema’s als bijvoorbeeld de Semana Santa, stierenvechten, voetbal, wijn en luchtvervoer. Ook het Picasso-museum, gevestigd in een 16e -eeuws paleis en het meest bezochte museum in Andalusië, staat in Málaga. Het is het resultaat van de wens van de kunstenaar zelf dat zijn werk aanwezig is in zijn geboortestad. 

Net als Picasso had ook barones Carmen Thyssen de droom om een deel van haar collectie in Málaga te laten zien. De permanente collectie nodigt bezoekers uit op een reis door de Spaanse schilderkunst van de 19e en begin 20e eeuw. Ook een bezoekje waard!

En een van nieuwste aanwinsten is het Centre Pompidou, dat dankzij zijn kleurrijke kubus een van de kenmerken van het havengebied is geworden. Binnen maak je als bezoeker een reis door de kunst van de 20e en 21e eeuw, met enkele van de belangrijkste werken van hedendaagse kunst ter wereld, waaronder werken van Frida Kahlo en Francis Bacon. 

Het centrum nodigt je uit

Málaga is een van de oudste steden van Europa en daar zie je op verschillende plaatsen het bewijs van. Zo is het Alcazaba, prachtig voorbeeld van een Moors paleis-fort, een van de grote iconen en een must see. Ernaast liggen de overblijfselen van het Romeinse theater en, iets verder op, het kasteel van Gibralfaro. De voormalige tijdelijke residentie van koning Fernando el Católico biedt nog altijd een van de meest spectaculaire uitzichten.

Al slenterend door het historische centrum, kom je vanzelf bij de kathedraal, een van de grote juwelen uit de Spaanse renaissance. Nuestra Señora de la Encarnación staat bij de inwoners van Málaga bekend als ‘la manquita’, en hoewel zij in de 18e eeuw werd voltooid, is een van de torens nog steeds niet gebouwd. En wie tenslotte genoeg cultuur heeft gezien, kan heerlijk winkelen rondom Calle Larios. Of genieten op een van de heerlijke terrassen of op het strand.

Dit vind je misschien ook leuk