Weeralarm voor 30 Spaanse provincies wegens kou, regen en sneeuw

door admin
Weeralarm voor 30 Spaanse provincies wegens kou, regen en sneeuw

Al is de temperatuur in Galicië en Cantabrië licht gestegen. In het midden en zuidoosten van Spanje en de Pyreneeën zijn de temperaturen juist gedaald. Een geel alert voor kou met temperaturen ver onder het vriespunt geldt voor de provincies Ávila, Burgos, León, Palencia, Salamanca, Segovia, Soria, Valladolid, Barcelona, Girona, Lleida, Madrid, La Rioja, Cantabria, Cuenca, Toledo, Teruel, Zaragoza, Granada en Guadalajara. Voor de laatste provincie geldt een oranje alert.

De provincie Granada heeft een geel alert voor sneeuw in de wat hoger gelegen gebieden en de provincie Málaga krijgt een oranje waarschuwing voor hevige regen en onweersbuien met vanzelfsprekend sneeuw in de hoger gelegen gebieden. Een waarschuwing voor hoge golven geldt voor de Canarische Eilanden El Hierro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, Lanzarote, La Palma en Tenerife.

De sneeuwgrens in de Pyreneeën ligt tussen de 800 en 1.400 meter. In het zuiden en zuidoosten tussen de 500 en 1.200 meter en in Cantabrië tussen de 800 en 1.000 meter.

Dit vind je misschien ook leuk