Tragische ontknoping vermissing Spaans 8-jarig jongetje

door admin
Tragische ontknoping vermissing Spaans 8-jarig jongetje

Heel Spanje was in de ban van de vermissingszaak. Een groot leger van vrijwilligers hielp dagenlang mee de omgeving uit te kammen. Niemand snapte hoe een jongetje van zijn leeftijd in zo een korte tijd spoorloos kon verdwijnen. Nu hij is teruggevonden blijkt dat de politie al snel op het spoor van Ana Julia Quezada was, de vriendin van Gabriel’s vader. Zij was de laatste die Gabriel samen met zijn oma had gezien, gaf tegenstrijdige verklaringen en vond toevallig het t-shirt terug tijdens een wandeling met zijn vader in een gebied dat eerder al was uitgekamd door politie en vrijwilligers. Toen daar later opnieuw werd gezocht, ook met speurhonden, werd verder geen spoor aangetroffen. Vanaf dat moment werd Quezada scherp in de gaten gehouden.

Quezada werd aangehouden in Vícar, op 43 kilometer afstand van Níjar, waar het jongetje verdween. Volgens bronnen bij het onderzoek had ze het jongetje uit de put gehaald waar ze hem had verborgen uit angst ontdekt te worden. Volgens dezelfde bron zou Gabriel al vlak na zijn verdwijning om zijn gebracht.

Getuigen van de arrestatie vertelden aan de Spaanse pers dat de politieagenten in huilen uitbarstten toen ze het lichaam van het jongetje aantroffen. Nadat een agent bevestigde dat het lichaam van Gabriel in de kofferbak zat, schreeuwde de 43-jarige Quezada direct ‘ik heb het niet gedaan, ik heb de auto vanochtend gepakt’ om vervolgens te breken en het toe te geven. De arrestatie werd door omwonenden gefilmd. De vrouw is overgebracht naar het bureau van de Guardia Civil. Het lichaam van Gabriel wordt onderzocht om meer over de toedracht van zijn dood te achterhalen.

De van oorsprong Dominicaanse Quezada vergezelde voortdurend bij alle emotionele mediaoptredens en zoektochten Gabriel’s vader. Nadat zij werd vastgezet in het gebouw van de Guardia Civil kwamen daar veel mensen samen om woedend gerechtigheid te eisen en lieten daarbij hun emoties de vrije loop. 

De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken en premier Mariano Rajoy hebben via twitter hun medeleven betuigd aan de ouders en familie van Gabriel. In Níjar, Almería en Vícar hebben de autoriteiten drie dagen van rouw aangekondigd. 

Dit vind je misschien ook leuk